Annons

Annons

Annons

ST för 25 och 50 år sedan

ST 21 juli 1972: Musikfest på gågata

Storgatan i Sundsvall, som numera bitvis är gågata, bjöd på torsdagen på ett färgsprakande inslag i gatubilden. Eller rättare sagt, det var det tjeckiska folkdanslaget Breclav, som uppträdde med sång, musik och dans för en stor folkmassa. De 35 tjeckiska dansarna och musikanterna hade inbjudits till staden av Sundsvalls folkdansgille, som passade på att visa upp sina gäster för sundsvallsborna.

Det tjeckiska folkdanslaget "Breclav" gästade på torsdagen Sundsvall och uppträdde på den del av Storgatan som numera är en gågata. Inslaget var mycket uppskattat av den stora folkmassa som stannat upp för att lyssna och se på en färg- och musikfest.

Annons

Färgstarka och med ett underbart humör visade flickorna och pojkarna hur man dansar folkdans i deras hemland. Pojkarna var klädda i svart-vita dräkter och flickorna i röd-vita med vackert broderade skjortor. På stövlarna kunde man dessutom se att dansarna hör hemma i Slovakien.

Musikanterna, iförda röd-vita dräkter med svarta mössor med tillhörande färgstarka band, framförde sin musik och sina toner ut över gatan, så att folkmassan tätnade allt eftersom tempot ökade.

Annons

Truppen, som närmast kommer från folkdansfestivalen i Åsele, borde ha fått ett bättre bemötande av gågatan och sundsvallstrafiken. Medan publiken applåderade avbröt bussarna i dansen och fyllde Storgatan med avgaser ...

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan