Annons

Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Debatt
Vi bör vara stolta över Sundsvalls sjukhus

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Efter förlossningen blev vi flyttade till neonatalen där vi stannade i nästan tre veckor. Personalen var även där fantastisk, skriver insändarförfattaren.

Bild: Arkivbild, TT

Annons

Vårdpersonalen i länet drar ett extremt tungt lass och vården får mycket kritik dagligen. Jag som förstföderska måste belysa det som fungerar och hur fantastisk personalen på Sundsvalls sjukhus är, i detta fall på förlossningen och neonatalen i Sundsvall.

Det fanns varken plats på förlossningen i Örnsköldsvik eller Sundsvall den dag det var dags för vårt barn att födas.

Annons

Det var 17 dagar före beräknat födelsedatum och vi som chockade förstagångsföräldrar blev skärrade och oroliga när vi fick höra att det inte fanns plats. Trots detta ordnade personalen på Sundsvalls förlossning utrymme och jag fick chans att föda i en trygg miljö med professionell personal. Fastän att det var platsbrist, personalbrist och tidspress där barnmorskan fick äta i farten så skötte de allting exemplariskt!

Annons

Barnmorskan fick skynda iväg till nästa förlossning, men jag blev fortfarande omhändertagen med värme. Efter förlossningen blev vi flyttade till neonatalen där vi stannade i nästan tre veckor. Personalen var även där fantastisk och de gav vårt barn den bästa vård vi kunnat tänka oss, och vilket stöd till oss föräldrar.

Hela länet bör vara stolta över Sundsvalls sjukhus och de kämpar som jobbar där. Jag känner efter den dagen att vårdpersonal, oavsett tjänst, är värd alla uppmuntrande ord och all stöttning de kan få i dessa tuffa tider.

Det är inte personerna som jobbar i vården som utgör ett problem. Det är det vinstdrivande tänket som gör det omöjligt för vården att fungera till sin fulla kapacitet. Vi som medborgare ska vara glada för de personer i vården som ser oss och stannar för vår skull trots de svåra arbetsförhållandena och villkoren.

Kan inte säga det för mycket, så återigen, tack!

Nöjd förstföderska

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan