Annons

Annons

Annons

ST för 25 och 50 år sedan

ST 22 juli 1972: Samma tid för sex i storloppet – dött lopp i Utslagningen

Den jättepublik som sökt sig till Bergsåker i går kväll, fick full valuta då de fick se ett storlopp, som mynnade ut i en slutstrid som sällan eller aldrig visats tidigare på en svensk travbana. Med fem hästar så exakt på linje, och den sjätte en längd efter, och en extra förstoring av målfoto mellan vinnande Bums Stuart och Bertha Johanssons Golden Iran.

Text: 

Ett sällan skådat upplopp på någon travbana! Bums Stuart längst ner t h vinner. Därefter är det fr h Cirro, Lornjett, Lady Ego och Golden Iran. Samma tid också för Colonel Rodney.

Annons

Det blev som sagt en rafflande strid den sista biten mot mål i storloppet. Bums Stuart ledde hela vägen och fick till slut också segern, men med hjälp av ett uppförstorat målfoto. Det var inte mindre än sex hästar på linje, och med Colonel Rodney nästan med de övriga.

A-finalen blev en spännande avslutning på storloppen. Fyra hästar hade chansen. Hell Car såg ut att överraska och ta hem spelet, men felade. Air Song hade besvär att värja sig och Nicolas lyckades faktiskt komma jämsides över linjen.

Här kunde inte ens ett uppförstorat målfoto sära de två. Det var alltså en verkligt fin avslutning av storloppen. Publiken uppskattade också den fina prisutdelning med de två hästarna sida vid sida.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan