Annons

Annons

Annons

Annons

Södermalm / Sidsjö

Debatt
Hillstamon behöver en offentlig toalett

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vid Södra Bergets fot finns någonting för alla. Men det är en sak kultur- och fritidsförvaltningen har glömt och det är en offentlig toalett i området, skriver insändarförfattaren.

Bild: Maria Eilertsen, Arkivbild

Annons

Hillstamon och Södra Berget är ett viktigt smultronställe för Sundsvallsborna och turister som besöker staden. Det är många som rör sig i området för att springa, cykla, vandra och träna i utegymmet och hinderbanan. Kommunen har satsat stort i området, på bland annat mountainbikeleder och hinderbana för barn och vuxna. Fler och fler husbilar ställer sig på parkeringen nedanför Sundsvalls slalombacke över en natt eller två.

Annons

Annons

Hillstamon är ett fantastiskt område med stora rekreationsmöjligheter som inbjuder till friluftsliv och spontanidrott. Vid Södra Bergets fot finns någonting för alla. Men det är en sak kultur- och fritidsförvaltningen har glömt och det är en offentlig toalett i området.

Vid Sundsvalls slalomklubbs klubbhus möts besökare av två låsta toaletter. När Moderaterna styrde kommunen sålde de ut Sundsvalls slalombacke till slalomklubben men missade att de vid försäljningen borde ha satt upp ett torrdass i området alternativt sett till att kommunen tog över drift och skötsel av de två toaletter med separat ingång som redan finns på platsen.

I Sidsjön finns både torrdass vid Aborrviken och vanlig toalett nedanför Sidsjöbacken som är upplåst för besökare året runt. Se till att ordna samma service vid Hillstamon.

År 2023 färdigställs cykelarenan på Södra Bergets Friluftsområde. Det är en av de största satsningarna i svensk cykelhistoria med en prislapp på omkring 20 miljoner. Att det inte redan nu finns offentliga toaletter på plats vid Hillstamon är obegripligt och hela området riskerar att bli en sanitär olägenhet i stället för den oas området faktiskt är.

Löparmage

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan