Annons

Annons

Annons

Annons

Timrå

Debatt
Sluta sabotera längs vandringsleden

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vi märkte upp stigen först med plastband. Någon rev ner dessa tre gånger, varför vi valde att markera stigen med målade gula prickar på träden, skriver insändarförfattarna.

Bild: Lars Windh, Arkivbild

Annons

Timrå naturskyddsförening jobbar aktivt för att nya vandringsleder skapas i Timrå kommun. Dessa ger betydliga mervärden för oss alla att på ett enkelt sätt komma ut i Timrås fantastiska natur och även locka till oss fler turister. Ett exempel är Gula stigen nere på Deltat som är ett bra bevis på detta med en mycket väl upptrampad stig där många njuter av det fina deltaområdet med havet i bakgrunden.

Annons

Annons

Förra sommaren märkte vi, med markägarens tillstånd, upp en fin vandringsrunda på befintliga stigar på Norrberge från Indalsälven, längs hög nipkant och vidare genom fin tallskog.

Första delen av stigen är början på en planerad ny vandringled från Y:et till Lögdöbruk, vidare till Mjällådalen som blir naturreservat i oktober, och slutligen Västanåfallet.

Vi märkte upp stigen först med plastband. Någon rev ner dessa tre gånger, varför vi valde att markera stigen med målade gula prickar på träden. Men förmodligen har samma person lagt ner ett stort jobb på att skrapa bort färgen på de markerade träden.

Därför satte vi upp en skylt med information om att markägaren gett tillstånd till stigen och bad vederbörande låta bli att skrapa. Skylten är nu också borta och det är skrapat igen. Vem som gör det är inte intressant men varför? Bara så tråkigt för alla som vill njuta av vår fina natur!

Någon som vet något och kan agera?

Upprörda medlemmar i Timrå naturskyddsförening

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan