Annons

Annons

Annons

ST för 25 och 50 år sedan

ST 24 juli 1972: Här trivs alla

I Bergeforsen ligger campingplatsen där alla trivs och stannar längre än de tänkt. Det är svårt att hitta till tältplatsen, den ligger helt skymd bakom Bergeforsparkens byggnad, och skyltarna är svåra att upptäcka. Men de som lyckas ta sig dit kan sätta upp sitt tält på en jämn och fin gräsmatta.

Från Norge, via en mängd olika campingplatser har den här skaran hittat till Bergeforsen. De är fr v Kjell, Rita, Turid och Elis Enokssen samt Liv, Arne, Berit, Gunnar, Nina och Arvid Erikssen.

Annons

Annons

– Här är så trevligt, det är sånt man sätter värde på, säger en av dem som letat sig till Bergeforsen, fru Liv Erikssen från Harsta i Nordnorge. Smutsiga och dåligt undanhållna campingplatser blir så otrivsamma. Det är inte bara standarden som betyder mycket utan också stämningen, och här kommer vi att stanna så länge solen skiner.

– Ja, solen är vår färdvisare, bekräftar hennes man. Vi litar på vädret i Norrland och brukar alltid hålla oss kring Bottenviken. Så här långt söderut har vi aldrig tidigare varit, och längre åker vi inte nu heller.

At platsen är alldeles särskilt trivsam bevisar inte minst campingvärden, som med hela familjen flyttar ut hit när skolan slutat. I tält och husvagn lever de sedan ända till mitten av september, när höstvindarna börjar vina kring tältknutarna.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan