Annons

Annons

Annons

Annons

ST för 25 och 50 år sedan

ST 25 juli 1997: Grattis Magda – 30 år i dag och vårt stora hopp i vinter

Grattis till de 30 åren i dag, Magdalena Forsberg!

Firandet vill inte ta slut för världens bästa skidskytt. Och när den där Parnevik missade segern i British Open häromdagen hamnade Bergeforstjejen åter i guldläge – bragdguldläge.

30 år ung i dag och bättre än någonsin. Klart att ST var först då att gratulera Magdalena Forsberg med tårta. Hon är ju vinterns hetaste OS-kandidat i Nagano. Och dessutom den största kandidaten till att få Svenska Dagbladets bragdmedalj, för än kan ingen hota i alla fall.

Annons

"Magda" satt själv framför TV:n i helgen och höll tummarna (nåja) för Jesper Parnevik i världens förnämsta golfturnering. Hon kan inte påstå att hon led nämnvärt när det stod klart att han "bara" kom tvåa.

Magda förbättrade ju väsentligt sina chanser att få den åtråvärda utmärkelsen som delas ut i november. Det märks av samtalet att det något hon verkligen vill ha och att hon följer debatten.

Annons

– Ja, det är klart. Bragdguldet är ju som ett VM-guld.

Annons

Framtiden verkar tryggad. Ett jobb vid en revisionsbyrå i stan är utlovat till den i stort sett färdigexaminerade civilekonomen efter skidskyttekarriären. Tills dess har hon medel så det räcker.

– Jag har inte blivit rik precis, men det går ingen nöd på mig. Jag behöver inga presenter på födelsedagen, jag har allt jag behöver.

Annons

Annons

Till toppen av sidan