Annons

Annons

Annons

ST för 25 och 50 år sedan

ST 26 juli 1997: Badvägen på Alnö en so(r)lig historia

Soliga dagar utbryter ett smärre kaos längs vägarna på södra Alnö. I avsaknad av parkeringsplatser parkerar många bilister vid vägkanten. Trots att det råder parkeringsförbud.

– Om jag hade haft ansvaret skulle jag ha svårt att sova om nätterna, säger Sverker Jonson, vice ordförande i hamnföreningen Spikarna.

Man tittar till vänster, man tittar till höger. Åsa Nyberg korsar vägen tillsammans med Ofelia, Olivia och Teodor. Kenneth Bodin och Sverker Jonson står nästa i tur.

Annons

Hartungviken, Tranviken, Bänkåsviken. De ligger på rad efter varandra och lockar tusentals semesterfirare, varje dag. Många kommer med bil.

– Vackra dagar är det precis fullkletat med bilar, säger Sverker Jonson.

Själv cyklar han helst från sommarhuset till badet i Tranviken. Utmed den ganska krokiga vägen står bil efter bil, och ofta skyms sikten för cyklisten. Liksom för fotgängaren.

Annons

– Jag är rädd att för att det ska hända en olycka. Det kan vara barn som springer ut på vägen, eller att ett utryckningsfordon inte lyckas komma förbi.

Annons

Hamnföreningen Spikarna tar nu initiativet att skriva till vägverket, som ansvarar för vägarna på Alnö. Föreningen menar att en breddning av vägen skulle förbättra situationen. Fler parkeringsplatser står också på önskelistan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan