Annons

Annons

Annons

Annons

ST för 25 och 50 år sedan

ST 27 juli 1972: Barnträff i Nackstakyrkan

Den barnträff som Sundsvalls sommarkyrkogrupp planerat vid Fläsiabadet på onsdagen fick inställas på grund av regnet, men istället träffades man i Nackstakyrkan.

Vid onsdagens barnträff testade sommarkyrkans Gustav Strömsholm (t.v) och Peter Engholm varsin känguruboll utanför Nackstakyrkan.

Annons

Trots den snabba ändringen hade ca 25 barn letat sig till NAckstakyrkan, där de fick tillbringa ett par trevliga timmar med sång, lek och saftkalas.

Gustav Strömsholm, teol stud. från Vasa ledde lekarna tillsammans med flera kamrater från gruppen. Han berättade att det är ettrelativt nytt initiativ från sommarkyrkans sida, detta med träffar för barn, och att det slagit mycket väl ut.

Annons

– Det är tydligt att det finns många barn som är lämnade vind för våg, och som har svårigheter att sysselsätta sig, menar han.

Annons

Sommarkyrkogruppen försöker blanda roligt och nyttigt, men mesta tiden ägnas åt lekar och tävlingar. Till gitarr får barnen tillsammans med ledarna sjunga sånger med religiös anknytning och vid avslutning berättar ledarna något ur bibeln.

Annons

Annons

Till toppen av sidan