Annons

Annons

Annons

ST för 25 och 50 år sedan

ST 31 juli 1972: Den Staafska släkten värst – träffar inbokade till 2016

– Om två år träffas vi då i Staafsgården i Stavre och så år 2016 är ni välkomna till Österström till vårt 32:a släktmöte.

Med ens blir man avklädd fördomen att en släktförening bara klättrar i släktträd och letar sig tillbaka i sekler efter sekler i jakt på anfäder. Staafska släktföreningen visar sig vara verkligt på alerten. Anders Staaf, ordförande i den stora släkten, är en herre med idéer. Ett både inhemskt och troligen även globalt unikum är hans "långsiktiga program för en geografisk fördelning av släktmötesplatser".

Staafska släktföreningens ordf. Anders Staaf, Hedemora, presenterar här en bråkdel av den stora släkten. Ett 60-tal medlemmar i den röstlundska grenen.

Annons

År 2000 håller man sin 14:e träff på Jamtli i Östersund och år 2016 samlas man i Österström. Se'n vänder man på kuttingen och ett nytt halvsekel släktträffar är inbokat!

I Svenska Genealogiska föreningens annualer finns den Staafska släkten med som en av de stora i Sverige. Släkt alla kategorier räknar man in i de tre släktgrenarna som har skotska anor. Som sin verklige stamfader räknar man brukssmeden Mathias Wilhelm Staaf i Ljungå.

Annons

Annons

Den tionde träffen anordnades i går i Stavre hembygdsgård med syskonen Röstlund som värdar. Alina, Elsa, Edit, Villy, Vera och Anna hade bullat upp till fest.

År 2018 blir det en ny svängom hos den röstlundska släktgrenen i Stavre. Det har långtidsplanen sagt.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan