Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Debatt
Husvagnsägare verkar inte vara önskade i Sundsvall

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Under sommaren finns det tre nya uppmärkta husbilsplatser i centrala Sundsvall. "Vi ser med glädje att detta är en grupp besökare som växer för varje år", säger Anders Hedenius, (S), Stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Husbilsägare är välkomna, uppställningsplatser finns på många ställen. Värre är det då med husvagnsägare, de verkar inte vara önskade i Sundsvall, utan får väl åka någon annanstans. Kommunen erbjuder inte en enda plats för husvagnsägare att stanna på, inte ens för en kopp kaffe i vår vackra stenstad.

Annons

Annons

När jag hämtar husvagnen för att packa och göra i ordning för en tur måste jag alltså tjyvparkera på nån parkeringsplats i närheten av min bostad, skriver insändarförfattaren.

Bild: Arkivbild, TT

Enligt lokala trafikföreskrifter får inte frikopplat släpfordon parkeras inom tätbebyggt område i kommunen. Och mig veterligen finns inga parkeringsrutor stora nog att rymma både dragfordon och släpfordon.

Lika illa är det för de kommuninvånare som har den dåliga smaken att äga en husvagn och inte bo i villa eller bostadsrätt. Jag bor i hyresrätt och kan inte ställa vagnen någonstans i närheten av min bostad, utan hänvisas av kommunen till en glänta i skogen i Granloholm. Och när jag hämtar husvagnen för att packa och göra i ordning för en tur måste jag alltså tjyvparkera på nån parkeringsplats i närheten av min bostad, med vagnen kopplad till dragfordonet – ty nån laglig dylik parkering finns inte. Verkligen dylikt, Sundsvalls kommun.

Björn

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan