Annons

Annons

Annons

Annons

Pride Sundsvall 2022

Debatt
Pridefestivalen har tappat sitt syfte

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Jaha, nu är Pridefestivalen igång, och även om jag förstår syftet med den så är jag inte för den. Det är 2022. Ska det verkligen behövas en festival där män och kvinnor går i tåg iförd lack, läder och fjädrar, för att demonstrera rätten att var och en får älska vem de vill? Varför ska vi behöva visa vår "stolthet" mer än någon annan i dagens samhälle där vår läggning är accepterad?

Annons

Annons

Jag är själv homosexuell, och känner inget behov att "bevisa" något i form av en festival, de som inte accepterar min läggning, är heller inte en del av mitt liv, skriver Jonas.

Bild: TT, Arkivbild

Kalla mig "trångsynt" om ni vill, men är det inte en rättighet att få älska vem man vill? De straighta har ju ingen festival för att visa sin rätt att älska en person av motsatt kön. Vi har ju ändå samma rättigheter som heterosexuella i dagens samhälle.

Så här 2022 så känns det lite som att Pridefestivalen har lite av tappat sitt syfte, då det faktiskt är mer accepterat av samhället att vara homosexuell. Känns lite som att det enda festivalen gör är att reta upp de homofober som finns.

Jag är själv homosexuell, och känner inget behov att "bevisa" något i form av en festival, de som inte accepterar min läggning, är heller inte en del av mitt liv.

Jag respekterar alla människors värde, oavsett vilket kön de älskar!

Man borde kunna ändra själva syftet med festivalen, att den inte är direkt riktad mot just hbtq-grupperna, att den är riktad mot alla, rätten att älska den man vill.

Jonas, ”stolt” homosexuell i Ånge

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan