Annons

Annons

Annons

Annons

Alnö

Debatt
Partierna bör vara tydliga med sina ambitioner för Alnö

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Inför det stundande valet är jag mycket nyfiken på vad du, och ditt parti har för ambitioner med Alnö.

Se det allra helst som en öppen fråga, där fokus rimligen ligger i närtid snarare än på lång sikt. Vi kan alltså utelämna Alnöbron just nu. För att underlätta ger jag exempel på diskussionspunkter här nedan:

Jag vill inte ge en bild av att allt är dåligt på Alnö. Tvärt om, det är en fin ö och ett bra ställe att bo på. Till exempel pågår just nu en gallring kring och upprustning av strandpromenaden, skriver insändarförfattaren.

Bild: Privat

Busstrafiken – trafiken på Alnö har försämrats kraftigt de senaste åren. Det rimmar illa med den hårt trafikerade bron och anslutande vägar. För några år sedan tappade vi bussen till Birsta (ni vet, den som "ingen" åkte med eftersom den alltid var sen), och nu senast försvann linje 73 till Ankarsvik (lagom till byggstarten för de nya tomterna ...) samtidigt som vi tappade tiominuterstrafiken.

Annons

Annons

Tranviken – när går vi till handling? Det är bra att en ny gångväg anlagts, men samtidigt är det för lite. Det bekräftar misstaget som gjorts tidigare. Nu är det dock dags för riktiga krafttag! Vi kan naturligtvis inte hållas gisslan av en person som är bosatt i Sandviken.

Skola/förskola – Alnö är drabbat av nedläggning av de mindre skolorna, hur ser framtiden ut även för de kvarvarande skolorna och förskolorna?

Alnö centrum – det är inte utan att man får känslan av att Alnö centrum är lite bortglömt ... Vi är nog många som uppskattar uppfräschningen som gjordes för några år sedan, men sedan verkar det ha glömts av. Skador åtgärdas efter lång tid eller inte alls. Klotter får sitta kvar länge tyvärr. Buskar sköts dåligt vid trafikplatserna (här är nog Trafikverket medskyldigt). Marken runt Öde skola förfaller och sköts inte om. Skolan är för övrigt en stor del av Alnö centrum och kunde gott och väl få nytt liv!

Bus och störningar – Det är väldigt många som upplever störande situationer nattetid. Oväsen från bilkörning har måhända blivit lite mindre förekommande, men man läser väldigt ofta om till exempel höga smällar eller fyrverkerier som inte minst skrämmer djuren.

Jag vill inte ge en bild av att allt är dåligt på Alnö. Tvärt om, det är en fin ö och ett bra ställe att bo på. Till exempel pågår just nu en gallring kring och upprustning av strandpromenaden, och många tusen kubik förorenad mark saneras under året vid ett av de gamla sågverken.

Annons

Annons

Men, tyvärr pekar trenden åt fel håll på flera andra plan – man kan säga att vår ö och vårt centrum är nedprioriterat jämfört med andra områden, eller åtminstone får jag den känslan. Självklart vill jag som medborgare stötta den med bäst förslag till åtgärder och förbättringar!

Med andra ord, varmt välkommen att beskriva din och ditt partis ambitioner för Alnö!

Björn

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan