Annons

Annons

Annons

Annons

Sundsbruk

Debatt
Är det ingen som ansvarar för Skönviksbacken?

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Jag är pensionär sedan några år tillbaka och promenerar ofta i och förbi Skönviksbacken. Tidigare år har det varit en väldig fart och fläkt där i slalombacken. Jag har ofta stannat till och samtalat med några som arbetat där.

Blev det bara drift en vinter? undrar signaturen "En fundersam pensionär". Christer Brodén, Skönviksbackens ideella, svarar direkt.

Bild: Lars Windh

Annons

Annons

Jag har under många år själv åkt i backen och sedan har mina barnbarn åkt mycket – en väldigt trevlig backe.

Det har varit stängt under några år, men nu skulle driften vara igång igen kunde man läsa i tidningen.

Nu undrar jag: blev det bara drift en vinter? Är det ingen som ansvarar för backen nu? Jag har inte sett någon som arbetat där denna sommar. Pinnarna hänger kvar i liften, pistmaskinen har stått på parkeringen i flera månader och ser trasig ut, saker står kvar i backen. Det ser ut som man stängt efter säsongen och sedan lämnat allt.

En fundersam pensionär

SVAR DIREKT:

Det finns inga anställda, det är en helt ideell förening som startat upp och den består till största del av individer som har heltidsarbeten, således kan det inte springa massa folk och jobba på dagtid.

Pinnarna var kvar en längre stund i avvaktan för att se om någon ville bedriva cykling i backen under sommaren, detta blev inte av och pinnarna är nedtagna sedan några veckor tillbaka och liftvajern kommer att bytas inför kommande säsong. Pistmaskin står där den står och är förberedd för att skickas till Umeå för en större service inför kommande säsong.

Du som "fundersam pensionär" får ju gärna kontakta föreningen om du har mer specifikt du vill tala om eller om du själv har möjlighet att ställa upp ideellt.

Annons

Föreningen siktar givetvis på att bedriva utförsåkning säsongen 22/23.

Med vänliga hälsningar

Christer Brodén, Skönviksbackens ideella

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan