Annons

Annons

Annons

Annons

Centrum / Stenstan

Debatt
Nej till kommunala husvagnsparkeringar i Sundsvall

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Insändaren med rubriken ”Husvagnsägare verkar inte vara önskade i Sundsvall”, i ST 3/8, menar att bristen på husvagnsparkeringar i Sundsvall är problematiskt. Personen är upprörd över att inte ha möjlighet att parkera husvagnen i närheten av sin hyresrätt och påstår att det är omöjligt att rulla ner på stan med husvagnen för att ta en kopp kaffe.

Annons

Jag vill inte ha en massa klumpiga husvagnar och husbilar inne i Stenstan. Är man på husvagnssemester så får man fricampa i skog och mark eller ställa sig på en camping, skriver signaturen "Våga vägra husvagnsliv".

Bild: TT, Arkivbild

Bor man i Sundsvall bör man kunna gå ner på stan och ta en kaffe utan att dra med sig husvagnen. Vill man övernatta i Sundsvall så bor man på hotell, vandrarhem eller camping.

Annons

Ett husvagnsekipage kan vara upp till 13 meter långt och jag vill inte ha en massa klumpiga husvagnar och husbilar inne i Stenstan. Är man på husvagnssemester så får man fricampa i skog och mark eller ställa sig på en camping.

Vidare påstår insändarskribenten att bostadsrättsägare kan parkera sina husvagnar på bostadsrättsföreningens parkeringar, vilket troligtvis inte är möjligt då de flesta bostadsrättsföreningar inte ens har tillräckligt många parkeringsplatser för personbilar så att det räcker till alla som äger en lägenhet i föreningen.

"Gläntan i skogen" som kommunen hänvisar till är en långtidsparkering för husvagnar. Fantastiskt att kommunen har arrangerat det!

Personligen tycker jag att husvagnsparkeringar, parkeringar för släpvagnar, båtsläpvagnar, vattenskotertrailers, hästsläp, rullande bastutunnor och valstugor på hjul är privata angelägenheter som folk själva får se till att arrangera sin säsongsförvaring av. Bor du så att du inte kan parkera husvagnen nära din bostad och det är viktigt för dig – flytta! Det är inte en kommunal angelägenhet att se till så att människor kan vinterförvara sina båtar, vattenskotrar och husvagnar. Har man inte plats för detta på sin egen tomt får man hyra in sig hos ett privat företag som erbjuder dessa tjänster. Kommunal mark ska inte upplåtas till dessa ändamål och kommunen ska heller inte bedriva verksamheter som konkurrerar med privata näringsidkare.

Våga vägra husvagnsliv

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan