Annons

Annons

Annons

Regionvalet i Västernorrland 2022

Debatt
Regionen ska styras även efter valdagen – S är redo att ta ansvar

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Valdagen närmar sig raskt och de politiska alternativen blir allt tydligare, inte minst inför regionvalet i Västernorrland. På ena sida har vi en socialdemokrati som de senaste två mandatperioderna visat att vi har förmågan att skapa majoriteter med olika partier och har tagit regionen igenom denna period som präglats av en pandemi.

Annons

På ena sida har vi en socialdemokrati som de senaste två mandatperioderna visat att vi har förmågan att skapa majoriteter med olika partier och har tagit regionen igenom denna period som präglats av en pandemi, skriver Roger Johansson (S).

Bild: Ove Öst

Annons

I samband med att Moderaterna valde att återgå till sin historiska position som ett ständigt oppositionsparti i regionpolitiken visade Centerpartiet att de är ett regeringsdugligt parti som förmår ta ansvar när det gäller som mest.

Hur ser då alternativet på andra sidan ut? De partier som under stort buller och bong gjorde ett utspel om en ofinansierad lönesatsning visar nu upp en svårslagen splittring, inte minst då de stävar efter ett nytt ledarskap för regionen.

Moderaterna vill avveckla Sollefteå sjukhus i sin nuvarande form och är i opposition mot de beslut som fattats under denna mandatperiod där de själva haft ordförandeskapet i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Kristdemokraterna vill återöppna BB och akutkirurgi i Sollefteå och tror att vägen till det är ett förstatligande av sjukvården.

Sjukvårdspartiet vill också öppna BB och akutkirurgi i Sollefteå men anser (med fog) att ett förstatligande av sjukvården kommer att påskynda den centralisering av vården som de bildats för att bekämpa.

Sverigedemokraterna är så glada över att de har kommit in från kylan och att någon vill prata med dem så de hänger på vad samtalspartnern säger oaktat om hur det stämmer med det egna valprogrammet eller inte.

Det kommer utan tvekan att bli ett intressant arbete för att bilda en majoritet i Region Västernorrland när väljarna har sagt sitt den 11 september. Hur stort inflytande vi socialdemokrater kommer att få i den processen beror på vilket stöd väljarna ger oss. Det enda vi med säkerhet vet är att regionen skall styras även efter valdagen, vi socialdemokrater är beredda att ta vårt ansvar i det arbetet.

Annons

Roger Johansson, gruppledare Socialdemokraterna Region Västernorrland

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan