Annons

Annons

Annons

Kommunvalet i Ånge 2022

Debatt
Från en knäande inlandskommun till en framtidskommun inom grön omställning

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vi har haft förmånen att leda Ånge kommun denna mandatperiod.

Bild: Mikael Engström

Pandemiåren, två till antalet, satte fart på vår digitalisering. Vi fattade alla nödvändiga beslut men sparade drygt en miljon på resor och researvoden. Under den tiden såg vi att vi måste dra nytta av den energi som produceras här omkring oss. Elenergi är idag lika eftertraktat som skog och malm. Sagt och gjort. En plan togs fram för att identifiera industrimark lämplig för elintensiv industri. Det var så Site Alby Östra kom till. Resten börjar bli historia.

Annons

Vi arbetade benhårt med såväl hastighetssänkningen på E14 som ett återöppnande av anstalten i Viskan. 100 km/h är kvar och Viskan byggs upp.

Annons

En ny politisk organisation och därmed följande tjänstemannaorganisation är också beslutad och den börjar verka 2023.

Vikbron har köpts in. Numera kan man gå över den och i samarbete med Byalagsförening och Kraftsamling Fränsta röjs det och görs snyggt. Ett av våra prioriterade besöksmål i vår vackra kommun.

Vi avsatte för denna sommar 750 000 kr till att hålla besöksmål och andra ytor i gott skick. Bland allt som gjorts har det också samlats in över 200 skrotbilar.

Skolresultaten har förbättrats och vi gör allt vi kan för att det ska bli ännu bättre, för ungarnas skull. Nu infriar vi ett vallöfte till, frukt och grönt från förskoleklass till mellanstadiet från och med vårterminen 2023.

Listan kan göras mycket längre, en kommun stöttar i hela människans liv och det är klart att politik gör skillnad.

Det finns självklart mycket som behöver göras framgent, det står dock klart att vi befinner oss i ett samhällsbygge med näringslivsutveckling, bostäder och infrastruktur på agendan. Med Viskan, vätgas, reningsverk, förskolor och fiberutbyggnad till kapillärerna, investeras det drygt en miljard i vår kommun.

Allt för att vi ska blir fler som bor i vår vackra kommun och att alla som vill, har ett jobb att gå till. För att vi alla ska kunna leva ett gott liv.

Annons

Annons

Den 11 september är det val. Vi hoppas att du håller med oss och lägger din röst på Socialdemokraterna.

Erik Lövgren (S), kommunstyrelsens ordförande

Birgitta Sjögren (S), ordförande socialnämnden

Mikael Johansson (S), ordförande utbildning

Anna Arvidsson (S), vice ordförande utbildning

Jan Filipsson (S), ordförande S i Ånge

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan