Annons

Annons

Annons

Bygget av logistikparken i Sundsvall

Debatt
Varför sälja en fjärdedel av logistikparken för en spottstyver?

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Läser i tidningen att Sundsvalls kommun vill sälja 25 procent av logistikparken till Peab för kring 60 miljoner. Området kommer att kosta skattebetalarna i Sundsvall över en miljard och nu vill man alltså sälja en fjärdedel för en spottstyver i sammanhanget.

Annons

Annons

"Området kommer att kosta skattebetalarna i Sundsvall över en miljard och nu vill man alltså sälja en fjärdedel för en spottstyver i sammanhanget", skriver signaturen "Ekonom".

Bild: Pontus Hellsén

Hela logistikparksprojektet byggde på en fantasikalkyl där basen för behovet var en mångdubbel expansion av Ortviken. Kort efter beslutet i fullmäktige lades Ortviken ner och kvar satt kommunen med en totalt överdimensionerad logistikpark och utlovade leveranser av massor till SCA:s hamnutbyggnad.

De verksamheter som nu etableras i Ortviken kommer inte att vara i närheten av de volymer som kalkylen byggde på.

Man undrar hur man tänker och räknar inom politiken här i stan, när man gång på gång gör affärer som kostar oss skattebetalare hundratals miljoner som hamnar i privata företags fickor.

Det vore intressant att se någon (ST kanske?) göra en oberoende genomlysning av några av kommunens ”satsningar” de senaste åren. Del 1 kunde vara logistikparken. Del 2 Norra kajen, och så vidare.

Ekonom

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan