Annons

Annons

Annons

Regionvalet i Västernorrland 2022

Debatt
Dags att vi ser efter dem som alltid ser efter oss

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Jag har pratat med över 50 sjuksköterskor och flertalet läkare. Region Västernorrland har en utarbetad, sliten personal som precis som jag känner att stafettsjukvården har tagit över regionen.

Region Västernorrland har en utarbetad, sliten personal som precis som jag känner att stafettsjukvården har tagit över regionen, skriver Håkan Svensson (M).

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Annons

Personalen vittnar om ohållbara arbetssituationer. De vet inte om de får gå hem efter sitt arbetspass på grund av att det hela tiden fattas personal. De oroar sig för att inte veta vem de ska jobba med på nästa arbetspass. De har en känsla av att erfarenhet inte har betydelse. De känner rädsla för att tappa sin legitimation på grund av situationer i arbetet som de inte kan råda över.

Låna ut din röst till mig i valet. Jag vill förbättra arbetsvillkoren genom att sjukvårdspersonalen ges möjlighet till att arbeta med fast anställd personal. Det skapar en trygg arbetsgrupp med möjlighet till utveckling, vilket får rutiner att fungera. Jag vill även att personalen erbjuds rimliga arbetstider. Personalen ska känna sig sedd och jag vill att erfarenhet samt kompetens alltid ska vara kriterier för god löneutveckling.

Håkan Svensson (M), på plats 13 på regionvalsedeln

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan