AnnonsMedborgarskolan Sundsvall

En uppskattad del av Sundsvalls musikliv - Stefan på Medborgarskolan brinner för musik och gemenskap: "Alla är välkomna"

Du kanske har hört talas om Medborgarskolan i Sundsvall, men det är inte alla som vet vilka möjligheter som gömmer sig bakom dörrarna. Du kan bland annat lira med ditt band, podda om intressanta ämnen, få hjälp med att spela in en musikvideo – eller hyra ett instrument.

– Det viktigaste är att du har roligt hos oss, säger Stefan Kihlgren, verksamhetsutvecklare musik och media.

Lira med ett band, podda om intressanta ämnen, spela in en musikvideo eller hyr ett instrument. Det är bara några av sakerna du kan göra på Medborgarskolans musikhus i Sundsvall.

Stefan Kihlgren har arbetat som verksamhetsutvecklare med fokus på musik och media på Medborgarskolan i Sundsvall sedan årsskiftet 2021, men han har spelat gitarr och repat med flera olika band i det anrika huset sedan 90-talet.

– Jag började spela gitarr på Medborgarskolan 1997. Då var jag 12 år. Jag spelar fortfarande med mitt nuvarande band "Metal Gods – Delivering the goods" i huset på fritiden. Jag stortrivs med att arbeta här. Det känns som att cirkeln är slutet. Jag får arbeta med det som jag tycker är roligt, säger han.

Läs mer om Musikhuset på Medborgarskolan i Sundsvall och hitta kontaktinfo till Stefan här

Stefan Kihlgren är verksamhetsutvecklare musik och media på Medborgarskolan i Sundsvall.

Medborgarskolan har flera replokaler. Det finns även ett akustikbehandlat rum för sång- och instrumentlektioner samt inspelning av podcast och sång. Stefan Kihlgren berättar att det finns de som spelar för att bli proffsmusiker, medan andra för att de tycker att det är kul.

– Det spelar ingen roll vilka ambitionsnivåer du har. Alla är välkomna. När jag började spela gitarr på Medborgarskolan på 90-talet var det många band som repade i lokalerna. Det är fortfarande några gamla rävar kvar i huset, men det är också många unga som kommer hit för att lära sig beats och rappa, säger han.

Här hittar du utbud och info om Medborgarskolans samtliga musikcirklar

Vilket instrument drömmer du om att kunna spela? Eller är det sjunga du gillar? Hos Medborgarskolan finns kurser, individuell undervisning och ensemblespel. Medborgarskolan samarbetar också med flera körer.

Om du vill få lite mer kött på benen innan du ställer dig framför mikrofonen, eller plockar upp ett instrument, finns det massor av musikkurser och studiecirklar på Medborgarskolan att välja mellan. Merparten av utbudet är gratis, men ibland kan det tillkomma en kursavgift.

Från kurser och evenemang till studiecirklar och samarbeten - här hittar du all info om Medborgarskolan

På Medborgarskolans musikhus i Sundsvall kan band och musiker repa, spela in livestreams, producera musik och spela in sin musik i studio med hjälp av branscherfarna personer från Medborgarskolan.

Det populäraste kursen just nu riktar sig till de som vill lära sig att producera musik.

– Det finns bara en sak som jag tycker är svårt med mitt jobb. Det är när någon frågar mig hur många streams jag tror att de kan få på Spotify. Då brukar jag fråga dem om de har kul medan de spelar in musik. Det är det viktigaste, säger Stefan Kihlgren.

Här hittar du kontaktuppgifter till förbundskansliet och Medborgarskolan alla lokalkontor

Inbäddat innehåll

Om du vill ta din musik till rörligt format har Medborgarskolan även kamerautrustning och greenscreen för livestreams och livemusikvideos. Du kan också hyra instrument från deras instrumentbibliotek.

– En grundtanke som jag alltid har med mig är att man lär sig tillsammans. Om du har en dröm som du vill förverkliga så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Musik är bara en liten del av Medborgarskolans stora utbud, säger Stefan Kihlgren.

Fakta

Kort om Medborgarskolan Sundsvall

● Adress: Grönborgsgatan 18, Sundsvall.
● Telefon: 060-15 38 90
● E-post: sundsvall@medborgarskolan.se
● Hemsida: https://www.medborgarskolan.se
● Expeditionens öppettider: Mån-tor 09-16. Fre 09-15.
● Kort om: Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först – spelar en viktig roll i dagens Sverige. Skolan drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Medborgarskolan är en ideell förening och verksamheten är öppen för alla. Medborgarskolan vet att ny kunskap väcker mod och nya möjligheter och får människor att våga säga vad de tänker och tycker. Skolan vill inspirera människor att utvecklas och hämta ny kunskap på ett lustfyllt sätt. Med folkbildning, uppdragsutbildningar och skolverksamhet engagerar Medborgarskolan många människor i hela landet – från Kiruna i norr till Ystad i söder.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sundsvalls Tidnings redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan