Annons

Annons

Annons

Mordet på Liselotte

Ung kvinna anmäldes försvunnen i Timrå – hittades död i Kramfors

Den andra helgen i oktober anmäldes en 25-årig kvinna försvunnen i Timrå.

Anhöriga hade haft kontakt med henne under lördagen och då verkade allt som vanligt.

– Det är inte alls likt henne att försvinna så här, sa hennes pappa.

Text

En kvinna i 25-årsåldern i Timrå är anmäld försvunnen av sina anhöriga.

Bild: Olle Larsson

Annons

Kvinnans anhöriga larmade polisen den aktuella helgen efter att de inte fick svar när de försökt kontakta henne.

– Hon har inte varit aktiv på sociala medier, ingen av hennes vänner har hört av henne och signalerna på hennes mobiltelefon går fram men ingen svarar, sa pappan då till ST.

Sedan anmälan kom in har polisen jobbat med ärendet.

Hon anmäldes försvunnen av sina anhöriga samma helg som hon försvann.
– Vi har inte så mycket information och inga egentliga spår efter henne, sa Jonas Holmström, kriminalinspektör vid polisens avdelning för grova brott i Västernorrland.

Annons

Annons

Vad har ni gjort i ärendet?

– Vi har pratat med anhöriga och kontrollerat bostäder, men vi vet ingen direkt punkt som vi ska utgå ifrån fysiskt för att leta. Vi försöker kartlägga henne och se vart hon brukar vara och vilka hon brukar umgås med. Vi fortsätter även genom att prata med personer i kvinnans närhet, sa Jonas Holmström.

När kvinnan varit försvunnen i 24 timmar fick polisen gå in i hennes lägenhet i Timrå som var nedsläckt och tom. Utanför stod hennes bil parkerad.

Enligt anhöriga brukade hon vara i kontakt med anhöriga dagligen och var enligt dem inte en person som självmant håller sig undan.

Kvinnan hade inte heller varit i kontakt med sin arbetsplats.

– Hon har inte försvunnit tidigare. Det är så hemskt och skrämmande alltihop, sa hennes pappa i samband med försvinnandet till ST.

På onsdagskvällen den 12 oktober inledde polisen en förundersökning om människorov, då de inte kunde utesluta att ett brott har begåtts. I två dagar hölls förhör med en man i 45-årsåldern och han anhölls senare misstänkt för brott.

På tisdagen, veckan efter, hittades en död person i Kramfors kommun. Först på fredagen den 21 oktober bekräftade polisen att det var den försvunna Timråkvinnan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan