Annons

Annons

Annons

Fotboll

Debatt
Så kan GIF Sundsvall vara ett etablerat allsvenskt lag senast 2025

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Jag har läst Lukas Sahlins och Roland Engströms krönikor och artiklar kring GIF och jag har i möte hos Gamla Giffare lyssnat till Urban Hagblom och hans redogörelse för fotbollsåret som gått, där jag saknade ett ödmjukt erkännande att den sportsliga ledningen misslyckats.

Jag hoppas nu att styrelsen tar del av inspelen från ST:s journalister och snarast påbörjar processen att genomföra de förändringar och satsningar som är nödvändiga för att vi senast 2025 skall vara ett etablerat allsvenskt lag, skriver "Medlem i Gamla Giffarna". Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Det vi verkar överens om är att alla de extramiljoner GIF fick i samband med uppflyttningen till allsvenskan inte användes för att enligt den framlagda femårsplanen genomföra norrlandssatsningen och satsningen på våra juniorer och heller inte för att bygga en allsvensk organisation utan pengarna gick till mindre lyckade externa rekryteringar.

Annons

Annons

Att Patronerna och en del supportrar kräver klubbchefen avgång för denna prioritering av miljonerna känns märkligt då det ytterst är styrelsen som beslutar om budget och de medel som sporten och administrationen erhåller. Det är styrelsen som har det totala övergripande ansvaret för föreningen med dess sportsliga framgångar, ekonomi, marknad och administration, ingen annan.

Jag beklagar samtidigt att Tomas Litström valt att lämna sitt uppdrag, för honom hade vi behövt när en ny organisation skall formas.

Det är bra att ordföranden nu säger att man skall se över hur en ny organisation skall utformas och då ligger det mycket intressant i Roland Engströms krönika att se Hallenius som en ny sportchef samtidigt som man tar ett lovvärt arbetsgivaransvar och använder Urban Hagblom till uppgifter han är passande för.

Det som inte känns rätt med Engströms förslag är att detta skall ske genom någon form delat ledarskap under en övergångsperiod. Detta är inte rättvis för någon av dem, det är inte utifrån ansvar och ledarskap lämpligt för det kan bara finnas en chef och en ny ansvarig måste helt själv kunna ta det fulla ansvaret för sin verksamhet och finna egna vägar och kontakter.

Annons

Inom svensk elitfotboll finns ett stort och professionellt kontaktnät att få hjälp och stöd från som dessutom kanske ger oss nya idéer för att utveckla vår sportsliga organisation och arbetssätt.

Annons

Jag hoppas nu att styrelsen tar del av inspelen från ST:s journalister och snarast påbörjar processen att genomföra de förändringar och satsningar som är nödvändiga för att vi senast 2025 skall vara ett etablerat allsvenskt lag.

Medlem i Gamla Giffare

■■ Tyck till du också – skicka in en insändare här!

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan