Annons

Annons

Annons

Skifuhärvan

Debatt
Bodil Hansson – låt inte männen knäcka dig!

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vi hävdar att drevet mot Bodil Hansson har fått helt orimliga proportioner! Nu är det dags att sänka tonen och betrakta händelsen utifrån ett faktabaserat sätt.

Vi hävdar att drevet mot Bodil Hansson har fått helt orimliga proportioner, skriver Ewa Lindstrand och Ewa Back.

Bild: Eva-Lena Olsson

Under tiden oktober 2015 till februari 2016 fanns det en relation med tidigare vd på Skifu. Under den tiden var inte Bodil kommunstyrelsens ordförande. Bodil fick det uppdraget först oktober 2020, alltså hela sex månader efter att tidigare vd faktiskt fått lämna det kommunala bolaget och han slutade alltså april 2020.

Samtliga kommunala bolag i Sundsvall ligger under Stadsbacken AB som har sin egen styrelse och vd och även uppföljningsansvaret för bolagens verksamhet. Tidsperioden för de händelser som nu tidigare vd är föremål för utredning och även rättegång ligger långt efter tiden för den korta relationen.

Annons

Annons

Skifus tidigare vd har efter polisanmälan är inlämnad försökt använda den tidigare relationen i syfte att få Bodil Hansson att avsätta styrelseordförande Johan Nikula. Det försöket till påverkan har Bodil stått emot. När Bodil inte har agerat för att avsätta honom, har anonyma meddelanden om den tidigare relationen börjat spridas, men inte heller det har fått Bodil att agera annorlunda.

Skulle drevet ha gått lika hårt om Bodil varit man? undrar Ewa Back och Ewa Lindstrand.

Bild: Klas Leffler, Lars Windh

Efter att Bodil gått ut och berättat om påverkansförsöken har alla möjliga så kallade experter fått frågan om Bodil gjort rätt eller fel under resans gång. Nu senast är det jävsfrågan som belyses och ett antal beslut presenteras. Gången kring kommunala beslut presenteras däremot inte. I samtliga beskrivna beslut är det kommunfullmäktige som fattar besluten och i det forumet är Bodil inte ordförande.

En mer kompetent, lyhörd, stark, modig, tydlig och drivande ordförande för kommunstyrelsen än Bodil finns inte! Hennes nätverk är mycket stort och värdefullt för Sundsvalls kommun och dess medborgare men även för hela Västernorrland. Vi påstår att det är två som är outstanding i kommunpolitiken i Sverige och Bodil är en av dem.

Annons

Detta skriver vi som kvinnor, för vi vet hur vi kan bli bemötta när män känner sig kränkta! Skulle drevet ha gått lika hårt om Bodil varit man?

Ewa Lindstrand, Timrå och Ewa Back, Sundsvall

■■ Tyck till du också – skicka in en insändare här!

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan