Annons

Annons

Annons

Skifuhärvan

Debatt
Sätt stopp för den moraliska stenkastningen mot Bodil Hansson

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

På kort tid har frågan om Bodil Hansson och hennes roll i eventuella oegentligheter inom Skifu tagit stor plats i samhällsdebatten, i sociala medier och i våra privata samtal.

Kravet på att Bodil Hansson ska avgå saknar inte bara motivering och saklig grund, det kan leda Sundsvall till ett läge av politisk osäkerhet och onödigt kaos, underminera kommunens grund för en hållbar och trygg utveckling och försvaga dess struktur, skriver Diana Kapitanska.

Bild: Eva-Lena Olsson

Det som förvånar mig är känslan av hur det moraliska paradigmet har tagit över det pragmatiska och rationella tänkandet. Jag lider när jag läser hur hårt en kvinna kan dömas för saker av privat karaktär. Samtidigt är jag frustrerad över hur långt ett sådant personligt angrepp i vårt demokratiska samhälle kan gå.

Annons

Det finns åsikter att Bodil Hansson som politiker har låtit sina känslomässiga tankar påverka hennes ledarförmåga. Med det är bara ett antydande utan fakta, en gissning som ligger utanför ramen för bevisning. Så därför lämnar jag de juridiska aspekterna om mutor, inblandning och jäv åt rättsväsendet och de kommunala organen, vilka jag har respekt och förtroende för.

Annons

Jag har känt Bodil Hansson sedan 2000 och har en klar bild av den underbara och färgstarka kvinnan. I mina ögon är Bodil Hansson en målinriktad och ärlig person, en politiker som är trogen medborgarna och plikten mot dem. Hon är en kvinna med stort hjärta och modiga politiska idéer att Sundsvall ska vara en kommun av toppklass. Hon tog med stort ansvar företags- och näringslivsfrågorna, har en vision för framtiden och generationerna efter oss, är karismatisk och övertygande i sina politiska beslut.

Kravet på att Bodil Hansson ska avgå saknar inte bara motivering och saklig grund, det kan leda Sundsvall till ett läge av politisk osäkerhet och onödigt kaos, underminera kommunens grund för en hållbar och trygg utveckling och försvaga dess struktur.

Jag har invandrat till Sverige och har bott i Sundsvall i 23 år. Som fritidspolitiker under fem mandatperioder har jag sett budgetar som spruckit, beslut som blivit upphävda, ekonomiska planeringar av satsningar som lett ingenvart. Men aldrig, aldrig har någon man i ledande ställning blivit så kritiserad och granskad utifrån ett ”moraliskt perspektiv” som nu mot Bodil Hansson.

Annons

Jag har aldrig upplevt en så tydlig användning av härskarteknikerna mot en kvinna som nu. Förlöjligande, dubbelbestraffning, skam och mycket mer finns i bilden om Bodil som förmedlas eller diskuteras i det offentliga rummet.

Annons

Min övertygelse är att människorna i Sundsvall är väldigt förnuftiga och vill inte att vardagen ska handla om skvaller som tömmer på energi. Jag hoppas att flera ska höja sin röst för att stoppa personangreppet mot kommunalrådet. Det är dags att starka kvinnor träder fram och säger: ”Stopp, det är nog!”.

Diana Kapitanska, tidigare Sundsvallsbo

■■ Tyck till du också – skicka in en insändare här!

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan