Annons

Annons

Annons

Skifuhärvan

Debatt
Ett drama i för många akter i Sundsvalls kommun

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Utifrån de senaste dagarnas fokus på den högsta ledningen i Sundsvalls kommun – kommunalråd och kommundirektör – kommer tankarna osökt till de berömda raderna i Hamlet: "Det är något ruttet i staten (kommunen) Danmark (Sundsvall).

Hur ska kommunalrådet och kommundirektören med sina närmaste medarbetare definiera och agera på ett sätt som verkligen skapar förtroende på riktigt? undrar signaturen "Bekymrad anställd".

Bild: Pontus Hellsén, Arkivbild

Annons

Annons

Ursäkterna är många och långa. Gränsdragningarna mellan det privata och professionella har tappat konturerna.

Att partikamrater till kommunalrådet uttalar sitt fortsatta förtroende för henne är inte konstigt då S skapat en verbal inflation av just ordet förtroende. Bara de senaste veckorna har samma ord återkommit gällande vård- och omsorgsförvaltningens direktör. Först fanns det, för att en kort tid senare vara borta!

De senaste åren har bristen på förtroende till höga chefer varit den offentliga förklaringen till deras avslutade förordnanden.

Det handlar om följande verksamheter: Näringslivsbolaget, vård- och omsorgsförvaltningen, barn- och utbildningsförvaltningen, Drakfastigheter. Och nu, den tidigare vd:n för Skifu.

Kostnaderna för detta är miljoner i "fallskärmar", men mångfaldigt mycket mer om det omräknas i negativa kostnader för varumärket Sundsvall. Just det som kommunalråd och kommundirektör lagt fokus på den senaste tiden, för att skapa bland annat 5 000 nya jobb!

Hur ska kommunalrådet och kommundirektören med sina närmaste medarbetare definiera och agera på ett sätt som verkligen skapar förtroende på riktigt? Hur ska de med fadäser som detta uppnå ett annat mål de uttrycker, skapa social hållbarhet? Mål vilka definitivt behöver förtroendeingivande handlingar som en lojal allierad.

Annons

Kommunens värdegrundsord "Mod - Öppenhet - Helhetssyn" torde väl också gälla dem!?

Bekymrad anställd

Annons

■■ Tyck till du också – skicka in en insändare här!

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan