Annons

Annons

Annons

Debatt
Att sälja ut egendom kan vara motiverat – men är det klokt?

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Sundsvalls kommun har aviserat ambitionen att sälja en del fast egendom, bland annat Grönborgs och två objekt i Matfors.

Sundsvalls kommun har aviserat ambitionen att sälja en del fast egendom, bland annat Grönborgs (bilden) och två objekt i Matfors, skriver "Munkert Devling".

Bild: Arkivbild

Annons

Annons

Det kan vara en fullt motiverad åtgärd, men har man tagit del av Andreas Cervenkas skrivningar i boken Girig-Sverige blir man en aning betänksam. Citat: "Fler än Ilija Batljan har gjort sig rika på att köpa samhällsfastigheter som skolor, äldreboenden, med mera. Vill man få loss pengar till kommunen, är det mycket smartare att själv belåna sig. Kommunen lånar alltid billigare än privata aktörer. Tyvärr har pamparna blivit övertygade att det är bra affärer att sälja! Tyvärr är det en kortsiktig strategi vilket många kommuner fått erfara!" (Slut på ett inte helt ordagrant citerande.) Man måste läsa boken för att få hela bilden klar för sig.

Jag vill minnas att affärerna med SCA:s gamla forskningslab vid Kubikenborg genomgick en liknande resa för några tiotals år sedan där kommunen sålde och sen fick köpa dyrt tillbaka, eller nåt sånt.

Därför, varning varning, ifall det dyker upp nån Batljan och vill affära.

"Munkert Devling"

■■ Tyck till du också – skicka in en insändare här!

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan