Annons

Annons

Annons

Fotboll

Debatt
Patronerna har aldrig krävt klubbchefens avgång

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Jag läser den anonyma insändaren "Så kan GIF Sundsvall vara ett etablerat allsvenskt lag senast 2025, och förvånas över att skribenten påstår att Patronerna, citat, "kräver klubbchefens avgång". Detta på grund av att Patronerna varit kritiska till budgeten samt hur de Allsvenska miljonerna prioriterats.

Mig veterligen har Patronerna i gemensam kraft aldrig krävt Tomas Litströms avgång. Inte heller har vi kritiserat någon budget, skriver Andreas Lindman, Tifo-ansvarig Patronerna. Foto: Johan Axelsson/Bildbyrån

Visst finns det mycket att säga om årets säsong. Den blev knappast vad någon av oss hoppats på. Men mig veterligen har Patronerna i gemensam kraft aldrig krävt Tomas Litströms avgång. Inte heller har vi kritiserat någon budget. Jag är väldigt nyfiken på vad signaturen "Medlem i Gamla Giffare" vet som inte Patronernas styrelse vet i dessa frågor.

Annons

Annons

För mig är det rena lögner och i det kritiska läge föreningen befinner sig i nu är det ytterst viktigt att hålla sig till fakta och inte fabla ihop egna sanningar. Det kan skada vår sargade förening ytterligare.

Att det sedan är många supportrar, GIF-medlemmar och Patron-medlemmar, som är missnöjda med hur föreningen har skötts under rådande linjeorganisation är en helt annan sak.

Läser vi den nyligen publicerade sammanställningen av "Nöjd Supporterindex" (NSI), som Svensk Elitfotboll årligen tar fram, ligger GIF Sundsvall sist av alla föreningar i Allsvenskan. Här bedöms helheten i evenemanget kring våra hemmamatcher, som till exempel kommunikation, service och logistik samt utbud av mat och dryck. Det är en smärtsam sanning som målas upp för oss Giffare. Vi är utan några förmildrande omständigheter sämst på att ta hand om vår egen publik. Det är fakta.

Då är det lätt att förstå supportrarnas missnöje över klubbchefens insats i GIF Sundsvall. Här måste det bli bättring, på samtliga punkter. Men att vara missnöjd är inte samma sak som att kräva någons avgång.

Det positiva med denna svidande kritik är att den nya klubbchefen, som förhoppningsvis tillsätts inom kort, kommer att ha ett tydligt och skarpt dokument att jobba efter, vad som behöver förbättras för att GIF Sundsvall fortsatt ska kunna locka publik till sina hemmamatcher. Här har hela föreningen ett jättejobb att göra.

Annons

I detta arbete hoppas jag att de tar oss supportrar till hjälp, är villiga att lyssna på oss, och inte viftar bort konstruktiv kritik som "gnäll". Att föreningen faktiskt på riktigt lever upp till mantrat "Tillsammans är vi GIF Sundsvall".

Mot Nya Segrar!

Andreas Lindman, Tifo-ansvarig Patronerna

■■ Tyck till du också – skicka in en insändare här!

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan