Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Debatt
Resecentrum i Sundsvall är inget centrum för resande

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Jag trivs väldigt bra i staden som jag upplever som ett mini-Stockholm. Här finns den vackra gamla stan, de fina stadsdelarna på bergen. Stort utbud på restauranger, aktiviteter, shopping, med mera. Liten stress, trevliga pratsamma människor och inga köer att tala om.

Jag förstår att infrastruktur är dyrbart, men jag förstår inte varför lokalbussarna har Navet som knutpunkt och inte resecentrum, skriver "Nyinflyttad i Sundsvall".

Bild: Arkivbild, Pontus Hellsén

Annons

Annons

Det som skulle göra Sundsvall ännu bättre för mig, är bättre kommunikationer med tåg, till och från tåg. Jag har tio mil till jobbet och även behov av att resa till Stockholm och andra städer regelbundet.

Jag förstår att infrastruktur är dyrbart, men jag förstår inte varför lokalbussarna har Navet som knutpunkt och inte resecentrum. Om jag ska resa miljövänligt så måste jag (även i mörker och regn) ta mig från Navet till resecentrum antingen till fots, vilket oftast går fortast, eller vänta på anslutande buss för att åka cirka 600 meter och sedan ändå behöva gå/springa sista biten. Det är inte skönt att komma fram svettig.

Detta är inte nöjesresor jag gör, så jag vill komma fram på kortast möjliga tid. Ibland har jag även bagage att bära.

Alternativet att ta bilen till resecentrum känns heller inte helt bra. Parkeringen ligger för långt ifrån och kostar. Även om jag av miljöskäl åker så mycket tåg som möjligt så gör latmasken, och den för mycket tappade tiden, att jag nu allt oftare väljer bilen.

Varför går inte lokalbussarna från förorten förbi resecentrum, utan byte?

Varför stannar inte lokalbussarna precis utanför resecentrum?

Nyinflyttad i Sundsvall

■■ Tyck till du också – skicka in en insändare här!

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan