Annons

Annons

Annons

Debatt
Vilseledande marknadsföring av Moderaterna

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Med anledning av debattartikeln "Maktskiftet gör skillnad i svenskarnas plånböcker" (ST 11/11).

Den verkliga sänkningen av bränslepriset vid pump stannar vid 14 öre på bensin och 41 öre på diesel, något som alla i glesbygd knappast blir imponerad av som behöver sin bil inte bara för att arbetspendla, skriver Alvar.

Bild: Erik Simander/TT

Annons

Annons

Moderaterna försöker göra sken av att bränslepriset sänks med 1 kr vid pump den 1 januari, något man väl kan kalla för vilseledande marknadsföring. Sant är att skatten sänks med 80 öre plus moms, men den äts till stor del upp av den årliga uppräkningen av skatten. Den verkliga sänkningen av bränslepriset vid pump stannar vid 14 öre på bensin och 41 öre på diesel, något som alla i glesbygd knappast blir imponerad av som behöver sin bil inte bara för att arbetspendla. Indexeringen, som tickat på i årtionden tillbaka, har även M vägrat att röra trots tidigare löften om det motsatta.

Vad gäller reduktionsplikten röstade även M ja till förslaget i riksdagen, så Moderaterna är lika skyldiga som alla andra som tryckte på ja knappen, vilket M uppenbarligen inte vill kännas vid i dag.

Alvar

■■ Tyck till du också – skicka in en insändare här!

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan