Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Debatt
Omdragning av Ryggiskurvan kan utveckla friluftslivet norr om stan

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Varför denna panik för en omdragning av Ryggiskurvan? Det kan i stället bli en utveckling för natur- och friluftsliv på norra sidan av stan. Ryggiskurvan är väl använd av motionärer, skolor, barn, föräldrar, föreningar, hundägare, skidåkare, med flera.

Som komplement till en ny dragning av Ryggisspåret bör även ett motionsspår anläggas på andra sidan Buruvägen, skriver Anne Christine och Sten Burman.

Bild: Arkivbild

Annons

Annons

Som komplement till en ny dragning av Ryggisspåret bör även ett motionsspår anläggas på andra sidan Buruvägen. Kommunen har möjlighet att utveckla och förbättra miljö och tillgänglighet, till exempel ett längre motionsspår (fem kilometer), belysning (säkerhet och trygghet) och bra underlag Det kan inte vara något stort åtagande. Parkeringsplats finns redan.

Ett annat viktigt perspektiv är att tänka på miljön. Med en utveckling av motionsspår på norra sidan undviker boende där att ta bilen till Södra bergets väl utbyggda friluftsanläggning. Sannolikt bidrar det också till ökade motions- och friluftsaktiviteter på norra sidan av stan.

Vad har kommunen för plan?

Anne Christine och Sten Burman

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan