Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Debatt
Anhörig: Har under två år lyft missförhållanden – till sju chefer

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Med anledning av repliken "Skönsmomodellen inget bortkastat projekt" i ST 16/11.

Mikael Westin, ordförande i vård- och omsorgsnämnden, skriver "...hur vi tillsammans i samhället samverkar /.../ för att kunna erbjuda en äldreomsorg av hög kvalitet". Förklara gärna hur, Mikael Westin.

Äldreomsorgens chefer fick söka om sina jobb 2020. Som anhöriga har vi under de senaste två åren lyft missförhållanden till sju chefer kopplat till ett och samma boende, skriver debattförfattaren. Bilden har inget samband med insändaren.

Bild: TT, Arkivbild

Äldreomsorgens chefer fick söka om sina jobb 2020. Som anhöriga har vi under de senaste två åren lyft missförhållanden till sju chefer kopplat till ett och samma boende.

Annons

Den enskilde har behov av stöd, men har haft personal som ger medicin, som kräver delegering, men som inte förstår svenska eller engelska. Bildstöd används inte av personalen så att den enskilde får en möjlighet att kommunicera och förstå. Personal som inte skriver avvikelser då de inte vet hur. Inte följer den enskilde på toaletten vid behov, då de uppger att hen kan göra det i blöjan. Inte går ut på beviljade promenader. På vilket sätt gynnas vår anhörig av er ambition om hög kvalitet?

Annons

Du, Mikael Westin, svarade inte heller något om kostnaden för Skönsmomodellen – och det är inte lätt då de statliga stöden under covid räknats in och omvandlats till att redovisas som besparingar samtidigt som kostnaden på de organisatoriska missförhållanden som kostat både på personalens psykosociala arbetsmiljö och sänkt kvalitet på insatser till de enskilda består av mjuka värden.

Missförstå inte detta som kritik av Skönsmomodellen, då den utgår från den enskildes behov. Det är på det sätt som ni politiker sköter arbetsgivaransvaret och ansvaret som huvudman som får störst inverkan för de enskilda.

Frågan om vad som var skillnaden mot tidigare arbetssätt, och vad inkopplade konsulter kommit fram till, ställdes tidigt under ett möte med både politiker och erfarna chefer. Därefter har förvaltningen omorganiserat under två års tid och tappat flerårig samlad kompetens. På vilket sätt höjer den fortsatta organisationsförändringen som genomförs kvaliteten för de enskilda? När förväntas den vara klar så att anhöriga kan lyfta funderingar till en chef som blir kvar till uppföljningsmötet?

Anhörigs fundering kring Skönsmomodellen

■■ Tyck till du också – skicka in en insändare här!

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan