Annons

Annons

Annons

Nya p-avgifter

Debatt
Höjda p-avgifter försämrar för oss företagare – Stenstan dör

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Sundsvalls väg framåt, med 5 000 nya jobb. Det är visionen för den politiska majoriteten Vänsterpartiet, Centerpartiet och med Socialdemokraterna i spetsen. Absolut inget fel på den visionen. Men vad gör man för att den ska bli verklighet? Inte särskilt mycket.

Att höja p-avgifterna är en riktigt dålig idé. Det leder till försämrad lönsamhet för oss företagare. Ännu fler kommer åka till Birsta, i stället för att handla i Stenstan. Och vad har man uppnått då? En död och tom stenstad, skriver Cecilia Backlund.

Bild: Pontus Hellsén

Annons

På Sundsvalls kommuns hemsida kan man under fliken Sundsvalls väg framåt läsa de vackra orden "Ge förutsättningar för befintliga företag att växa och identifiera och stödja potentiella framtidsbranscher samt förbättra dialogen och vidareutveckla redan starka branscher". Man kan även läsa "Vårt mål är att ge de bästa förutsättningarna för dig som företagare och Sundsvallsbo".

Annons

Problemet är att detta inte är sant. Den styrande majoriteten V, C och S gillar vackra ord i sina visioner men i praktisk politik brister det betänkligt. För så sent som den 16 november valde majoriteten att återigen ta ett beslut som försämrar för oss företagare. På stadsbyggnadsnämnden röstade de för höjda p-avgifter i centrala Sundsvall - och utökade zoner att ta betalt i.  Vi moderater yrkade på avslag.

Att driva en verksamhet i Stenstan är inte lätt. Efter mycket tuffa "coronatider", samt med en nu för samtliga skattebetalare påfrestande konjunktur, har man redan ett ansträngt läge. Att i det läget höja p-avgifterna är en riktigt dålig idé. Det leder till försämrad lönsamhet för oss företagare. Ännu fler kommer åka till Birsta, i stället för att handla i Stenstan. Och vad har man uppnått då? En död och tom stenstad.

Vi moderater arbetar aktivt för ett levande stenstad och för det krävs det parkeringsplatser till rimliga parkeringsavgifter. Fler företagare som är med och bidrar till 5 000 nya jobb och inte som i dag en politik som aktivt motverkar den visionen.

Annons

Cecilia Backlund, moderat och egenföretagare i Stenstan

■■ Tyck till du också – skicka in en insändare här!

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan