Annons

Annons

Annons

Debatt
Frågan om Ryggiskurvan har flera bottnar

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Med anledning av Ann-Christine och Sten Burmans insändare "Omdragning av Ryggiskurvan kan utveckla friluftslivet norr om stan" i ST 19/11.

Vad som saknas i utredningsmaterialet är en presentation av omdragningen av spåret. 300 meter ska ersättas och det har inte studerats, skriver Ragnhild Widgren.

Bild: Fredrik Söderberg

Annons

Annons

Det förvånar mig att ni inte läst på i underlagsmaterialet, innan ni väljer att skriva ert inlägg. Ni framför ett förslag, som är identiskt med det som remissbehandlades i mars 2021. Stadsbyggnadskontoret lät en praktikant utreda möjligheten att bygga motionsspår i naturreservatet på Norra Berget och förslaget finns på sidan 5 i remissmaterialet. Remissinstanserna var inte nådiga.

Allt finns att läsa i samrådsredogörelsen, tillhörande yttranden och stadsbyggnadskontorets tjänsteskrivelse, daterade 2022-02-23. Frågan processades politiskt och det slutliga förslaget, där inga motionsspår ska brytas i naturreservatet, godkändes i stadsbyggnadsnämnden den 23 mars 2022.

Vad som saknas i utredningsmaterialet är en presentation av omdragningen av spåret. 300 meter ska ersättas och det har inte studerats.

Ni tycks ta lätt på denna fråga, men den har flera bottnar. Har ni problem med att hitta på webben kan jag hjälpa till!

Vänligen

Ragnhild Widgren

■■ Tyck till du också – skicka in en insändare här!

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan