AnnonsFriskis&Svettis Sundsvall

Nya träningskonceptet i Sundsvall gör träningen mer effektiv: "Passar alla"

Friskis&Svettis lanserar EGYM, träningskonceptet som gör gymträningen roligare och mer effektiv.

– Det är en cirkelträning med individuellt anpassade maskiner som passar lika bra för nybörjaren som den erfarna idrottaren”, säger Anna Ericsson, verksamhetschef på Friskis&Svettis i Sundsvall. Friskis&Svettis lanserar EGYM, träningskonceptet som gör gymträningen roligare och mer effektiv.

Anna Ericsson, verksamhetschef på Friskis&Svettis i Sundsvall ser att de som testat EGYM blivit både inspirerade och motiverade till träning.

EGYM är ett smart och modernt koncept som funnits några år och som lanserades i början av oktober hos Friskis&Svettis i Sundsvall. Åtta träningsmaskiner i cirkel ställs in utifrån dina förutsättningar, du får hjälp att utföra övningarna i rätt tempo genom att "fånga" gula bollar på en digital skärm och du blir peppad att förbättra dina resultat.

– Vi har fått väldigt positiv respons från både nya och gamla medlemmar. Vi ser att gymträningen växer mer och mer och vi ville ha ett koncept som är brett och har mycket att erbjuda. Här kan du jobba med allt ifrån muskeluppbyggnad och prestationsförbättring till rehabträning och viktminskning. Det finns även ett flexibilitetstest du enkelt kan göra och du får förslag på övningar för att förbättra rörligheten. De som börjat med EGYM hos oss har blivit otroligt inspirerade och motiverade till träning, säger Anna.

Läs mer om konceptet EGYM som finns hos Friskis & Svettis i Sundsvall

Anna Ericsson är verksamhetschef på Friskis&Svettis i Sundsvall.

För att komma igång är du först med på en introduktion där din kropp scannas så att maskinerna automatiskt kan ställa in sig efter dina längdmått och din förmåga. Med ett personligt armband med ett chip checkar du in på träningsmaskinerna som då ställer in sig efter just dig. Det är bara hos Friskis du hittar detta koncept i Sundsvall. EGYM har en AI (artificiell intelligent) personlig tränare i mjukvaran. När du introduceras i cirkeln får du göra ett styrketest i varje maskin och får reda på din biologiska ålder när det kommer till styrkan. Efter det skapas ditt personliga träningsprogram. När du sätter dig i en maskin och checkar in anpassas motståndet efter din styrka. Emma Åström som tränar på Friskis&Svettis fastnade direkt.

För mig är det perfekt. Jag har försökt träna på gym förut men inte riktigt fastnat för det eftersom jag har tyckt att det varit för svårt.

– För mig är det perfekt. Jag har försökt träna på gym förut men inte riktigt fastnat för det eftersom jag har tyckt att det varit för svårt. Jag hade inte koll på maskinerna och visste inte hur jag skulle använda de fria vikterna. Men jag kände direkt att EGYM passar mig eftersom upplägget är klart. När jag kommer till gymmet är maskinen redo och inprogrammerad efter mig. Det går inte att göra fel och så är det effektivt och inte så tidskrävande, det gillar jag, säger Emma.

Läs mer om Friskis&Svettis i Sundsvall och bli medlem här

Emma Åström fastnade direkt för träningsformen.

En annan fördel är att maskinen ger direkt feedback på om du gör övningen på ett optimalt sätt. Under träningen följer du kurvan med de gula bollarna på en digital skärm som innebär att du blir belönad när du gör rätt och får feedback på vad du bör tänka på. Efter sex träningstillfällen kommer en ny fas i träningsprogrammet där förutsättningarna förändras och allt detta sker automatiskt vilket gör det väldigt användarvänligt. 

– En vanlig orsak till att du tappar motivation till gymträning är att du inte ser dina resultat, men här blir dina framsteg tydliga vilket motiverar. Det finns även en app att använda, för den som vill, som dokumenterar och visualiserar träningsresultaten. EGYMs mjukvara är en öppen plattform som lätt kan integreras med de flesta träningsappar på marknaden idag. 

Så funkar det – läs mer om EGYM och hur du kommer igång här

EGYM definierar och anpassar träningsmetoderna för att du som medlem ska nå målet med din träning. Träningsmetoder som explosiv, isokinetisk och negativ träning används i olika faser i upplägget vilket gör styrketräningen effektiv.

Kurt Amcoff tycker att EGYM passar honom perfekt och blir inspirerad av att se sina förbättringar.

Kurt Amcoff är ytterligare en nöjd medlem som testat EGYM ett tag. Han har redan gjort omgångar av styrke- och smidighetstesterna och tycker framför allt om tydligheten i tjänsten, att det så enkelt går att se sin egen utveckling via appen eller på gymmet. Kurt rekommenderar andra att testa EGYM.

– Jag tycker konceptet är en jättebra träningsform och för mig passar den perfekt tillsammans med jympa och annan gymträning. Genom att man hela tiden får se sina förbättringar eller försämringar blir det en inspiration att fortsätta, säger han.

– Med hjälp av EGYM har vi sänkt tröskeln för människor att komma igång med sin gymträning och få ett mer aktivt liv, avslutar Anna.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sundsvalls Tidnings redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan