Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Debatt
Ryggisspåret åter hotat – rör inte svagas möjlighet till rekreation

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Ryggisspåret på Haga är hotat igen! Kommunen och regionen vill bygga bostäder där.

Ryggisspåret är ett populärt rekreationsområde för många människor som inte tar sig någon annanstans, skriver Rode Nordin.

Bild: Fredrik Söderberg

Ryggisspåret är ett populärt rekreationsområde för många människor som inte tar sig någon annanstans. Här kan man träffa på funktionshindrade från gruppboenden omkring, människor med ryggskador från Rygginstitutet, människor från demensboendet Lindgårdens äldreboende, skolklasser från områdets skolor och villaboende i närheten, främst äldre utan bil, som tar sina promenader där. Alltså de allra svagaste i samhället, deras möjlighet till rekreation vill den S-ledda kommunen i Sundsvall ta bort.

Annons

Annons

Men inte bara det, runt spåret har jag under många år med mina äldre fågelskådat och rapporterat ett flertal rödlistade fågelarter på Artportalen. I dag när skogsbolagen i snabb takt avverkar Sveriges sista naturskogar (Sveriges Amazonas), vill även Sundsvalls kommun och Region Västernorrland förstöra ett av de områden dit dessa fåglar tagit sin tillflykt. Talltita, tofsmes och mindre hackspett är bara några exempel jag noterat där. Hela artlistan har kommunen fått.

Redan 2014 var Ryggisspåret hotat, då plockades tanken bort om bygge av bostäder efter stora protester. Men det verkar som om sossarna i kommunen inte ger sig förrän de fått som de vill. Varför vill de göra så mot de allra svagaste i samhället? Varför vill de förstöra deras enda chans till rekreation? Detta är människor som oftast behöver lugn och ro, inte mer biltrafik, vilket det skulle bli med nya bostäder där.

Rödgrönas tal om att bry sig om de svagaste i samhället är en ren bluff.

Rode Nordin

■■ Tyck till du också – skicka in en insändare här!

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan