Annons

Annons

Annons

Larmen inifrån vården

Regionen hoppas slippa miljonböter från Ivo: "Så bedömer jag det"

Region Västernorrland hoppas slippa betala 15 miljoner kronor i vite på grund av att man inte öppnat upp tillräckligt många vårdplatser på Sundsvalls sjukhus.

Regionen hänvisar till att Region Uppsala som fått liknande böter från Ivo överklagat domen och fått rätt i kammarrätten.

Text

"Region Uppsala har överklagat till kammarrätten om Ivo överhuvudtaget har rätt att lämna ut ett vite. Då fick Uppsala rätt och kammarrätten har slagit fast att Ivo ska inte skicka ut ett vite", säger Kjell Norman, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Västernorrland, som därför hoppas att även Västernorrland inte ska behöva betala böter.

Bild: Arkivbild

Annons

I ett beslut från i våras hänvisade Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) att överbeläggningarna på Sundsvalls sjukhus har orsakat allvarliga vårdskador samt att korridorvården pågått i flera år utan att regionen gjort något som förbättrat läget. Ivo krävde därför att Sundsvalls sjukhus skulle ha 219 vårdplatser senast den 30 september och i annat fall hotade myndigheten med ett vite på 15 miljoner kronor.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på st.nu
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan