Annons

Annons

Annons

Stigande priser

Debatt
IF Metall: Dags att regeringen visar att Norrland inte är bortglömd

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Många av IF Metalls medlemmar och företagen vi arbetar vid kämpar med priser som rusar i höjden, inte minst med elpriset och det gäller också oss i Norrland, vilket Ulf Kristerssons regering tycks glömma. Vi kräver därför att regeringen tar sitt ansvar och vidtar nödvändiga åtgärder för att även vi norrländska industriarbetare och de företag vi arbetar vid ska klara de höga elpriserna!

Annons

Annons

Vi kräver att regeringen tar sitt ansvar och vidtar nödvändiga åtgärder för att även vi norrländska industriarbetare och de företag vi arbetar vid ska klara de höga elpriserna, skriver Stefan Hultman, ordförande IF Metallklubben vid Kubal, Sundsvall, och 39 andra ordföranden vid IF Metallklubbar i Västernorrland och Jämtland.

Bild: Arkivbild

Under valrörelsen lovade Tidögänget SD, KD, M och L högkostnadsskydd mot de höga elpriserna. När sedan förslaget låg på bordet hade visst regeringen och dess energi- och näringsminister Ebba Busch glömt att Sverige är större än elprisområde 3 och 4.

Trots all den elkraft som de norra delarna av vårt avlånga land bidrar till med all den vattenkraft som byggts i våra älvar och vindkraftsetableringar, trots alla enorma industrisatsningar som sker i norra Sverige och som är nödvändiga för den gröna omställningen av den svenska ekonomins lok – industrin – så ger regeringen inga signaler om att högkostnadsskyddet ska omfatta oss norrländska industriarbetare eller de företag vi arbetar vid.

Den enda slutsatsen vi kan dra av hur Kristerssons Tidögäng hanterat frågan är att de glömt bort vad de lärde sig om Sveriges geografi i grundskolan, eller helt enkelt valt att strunta i hur den norrländska industrin och alla oss som arbetar och bor i elprisområde 1 och 2 ska klara vinterns krigspriser på el.

Vi i IF Metall Mellersta Norrland gläds åt det utskottsinitiativ som Magdalena Andersson och Socialdemokraterna nyligen lade om att elstödet ska komma hela landet till del, men nu är det dags även för regeringen att visa att den inte glömt bort Norrland, oss norrländska industriarbetare och de industriföretag som drar den svenska ekonomin!

Annons

Annons

Stefan Hultman, ordförande IF Metallklubben vid Kubal, Sundsvall, och 39 andra ordföranden vid IF Metallklubbar i Västernorrland och Jämtland

■■ Tyck till du också – skicka in en insändare här!

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan