Annons

Annons

Annons

Debatt
Vuxenreklam med olämpligt innehåll innan barnfilm på bion

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Mitt barnbarn och jag var på bio i helgen och såg filmen ”En annorlunda värld”, som är en film som rekommenderas från sju år. Det var en mycket spännande film som uppskattades mycket av både mig och mitt barnbarn.

Hur kommer det sig att man visar sådan reklam som är direkt olämplig för barn i samband med en barnfilm? undrar "En upprörd farmor".

Bild: Amir Nabizadeh/TT

Annons

Annons

Som farmor blev jag dessvärre mycket förvånad och irriterad över att det innan filmen visades en mycket lång reklamfilm som riktade sig enbart till en vuxenpublik. Det handlade om miljöhotet, om faran med radon och om cancersjuka personer och barn som är allvarligt sjuka. Hur kommer det sig att man visar sådan reklam som är direkt olämplig för barn i samband med en barnfilm? Det känns verkligen inte bra att barn ska behöva bli ta del av och oroas av sådana problem i världen för att de har valt att se en barnfilm.

Om reklam över huvud taget måste visas innan barnfilmer så bör den i så fall rikta sig till barn och deras behov. Det bästa vore förstås om det enbart visades reklam för andra barnfilmer.

En upprörd farmor

■■ Tyck till du också – skicka in en insändare här!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan