Annons

Annons

Annons

Debatt
Arbetsmiljön för distriktsläkare måste förbättras – snarast

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Tack Sveriges läkarförbund, Funktionsrätt och lokala läkarföreningar för er insändare om att Västernorrland behöver fler distriktsläkare (ST 18/1). Vi delar helt er uppfattning. Att förslaget om att införa begränsat antal listade per läkare nu äntligen utreds i regionen beror på ett liberalt initiativ.

Annons

Annons

Arbetsmiljön för distriktsläkare måste radikalt förbättras, och det fort om regionen ska ha några läkare som vill jobba kvar, skriver debattförfattarna.

Bild: isabell Höjman/TT

Men varför ska det ta så lång tid? Arbetsmiljön för distriktsläkare måste radikalt förbättras, och det fort om regionen ska ha några läkare som vill jobba kvar!

Utan kompetens i primärvården fungerar inte basen i hälso- och sjukvården och den viktiga omställningen till god och nära vård kommer inte att hända. Vi liberaler har påpekat detta under flera år både i opposition och i koalition med S och M, men tyvärr är vi alltför ensamma.

Trots att alla partier gärna pratar om satsningar i primärvården i valtider så glöms det fort bort när det kommer till prioriteringar i budget.

Vi liberaler kommer inte ge oss utan alltid fortsätta vara en blåslampa för en bättre och utvecklad primärvård i vårt län.

Annelie Luthman och Camilla Nilsson, Liberalerna i Västernorrland

■■ Tyck till du också – skicka in en insändare här!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan