Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Debatt
Det fria vårdvalet finns inte längre i Region Västernorrland

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Jag läste insändaren "Digital vård ska frigöra tid för den som behöver fysisk hjälp" i ST 20/1.

Med hänvisning till de hälso-/vårdcentraler som nu beviljats listningsstopp, kan det finnas ett samband med att hälsocentralen i Nacksta stängdes för några år sedan? undrar signaturen "Skattebetalare".

Bild: Ove Öst, Arkivbild

Annons

Annons

Det är märkligt och helt obegripligt att förstå logiken bakom detta uttalande. Har Elina Backlund Arab, med flera i regionledningen, glömt att ni gjorde allt för och lyckades stänga den fullt fungerande hälsocentralen i Nacksta för några år sedan? Med hänvisning till de hälso-/vårdcentraler som nu beviljats listningsstopp, kan det finnas ett samband här? Inte så långsökt.

Vad gäller det aktuella beviljade listningsstoppet häpnar man över den nonchalans som regionledningen tillåter sig att uttrycka gällande detta. Man har även gett sig själva mandat att ändra och lägga till i hälso- och sjukvårdslagen för att komma runt rätten för varje medborgare att själva välja var man vill lista sig på.

Det fria vårdvalet infördes 2010! Det gäller nu inte längre i Region Västernorrland.

Ni säger er vilja förbättra primärvården ytterligare. Hur har den förbättrats alls? Det går käpprätt åt ett håll. Ni borde skämmas.

Skattebetalare

■■ Tyck till du också – skicka in en insändare här!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan