AnnonsClarion Hotel Sundvall

Bröllopsmässan lockade Sundsvallsborna för 24:e året: "Vill att paren ska känna glädje"

Varenda hörn på Clarion Hotel var fullt av förväntansfulla besökare som ville få inspiration till sin stora dag, då bröllopsmässan i Sundsvall arrangerades för 24:e gången.

– Jag vill att paren ska gå hem med en bra känsla i magen och känna glädje, säger Jane Bredberg, mässans grundare.

Jane Bredberg, grundare av bröllopsmässan och driver bröllopsbutiken Eleganten i Sundsvall.

Ett härligt sorl av prat och skratt hörs i bakgrunden i den stora konferenslokalen. Dagen har ett gediget program. Allt från inspirerande föreläsningar till underhållning och modevisning lockar bröllopspar med vänner, mammor, svärmödrar och systrar hit, till Clarion Hotel Sundsvall. Och när modellerna gör entré tystnar sorlet och publiken låter sig förtrollas av de vackra kreationerna.

Läs mer om och boka din vistelse på Clarion Hotel Sundsvall här.

Det var fullt av inspiration på bröllopsmässan till blivande brudpar.

Kvinnan bakom evenemanget heter Jane Bredberg. Till vardags driver hon bröllopsbutiken Eleganten i Sundsvall och idén till detta arrangemang fick hon efter att hon själv besökt en bröllopsmässa i Stockholm för 26 år sedan.

– Kan Stockholm göra det, varför ska inte vår vackra stad klara av att göra samma sak? funderade Jane Bredberg.

Intresserad av att boka möte, konferens eller evenemang på Clarion Hotel Sundsvall? Läs mer här.

"De som besöker mässan är oftast par som ska gifta sig eller går i tankar att göra det", säger Jane.

Numera är mässan väletablerad. I år ställer ett 30-tal företag ut. Här finns frisörer, florister, kockar, bröllopskoordinatorer, smyckesförsäljare och andra aktörer som behövs för att skapa lyckade bröllop.

– De som besöker mässan är oftast par som ska gifta sig eller går i tankar att göra det. Ofta tar bruden eller brudgummen med sig familjemedlemmar och vänner, berättar Jane Bredberg, som i år valt att lägga mässan på Clarion Hotel.

Läs mer om och boka din vistelse på Clarion Hotel Sundsvall här.

Maja Sundqvist, marketing coordinator på Clarion Hotel i Sundsvall.

Hotellet, som öppnade hösten 2021, ligger centralt i Sundsvall, har nära till stadskärnan och bra med parkeringsplatser. Maja Sundqvist, hotellets marketing coordinator, berättar att man satsat på stora konferensytor med hög servicenivå. Utöver mässarrangemang erbjuder de olika konferenspaket och lokaler för stora som små tillfällen. Man hittar även The Studio som finns att hyra och spela in en pod.

– Vi är möjligheternas mötesplats där vi tillgodoser kundens behov från början till slut. Vill kunden ha en bil i vår bankettsal så fixar vi det, eller varför inte en konferens i Elements Spa. Vi gillar att tänka outside the box, berättar Maja Sundqvist.

Intresserad av att boka möte, konferens eller evenemang på Clarion Hotel Sundsvall? Läs mer här.

"Vi är möjligheternas mötesplats", säger Maja om Clarion Hotel.

Jane Bredberg uppskattar känslan av att inte vara en hyresgäst som flyttar in för en dag, utan en kund som får hjälp med allt från idéer till genomförande.

– Hotellets koordination har varit en stor fördel, de har lyssnat på mina idéer, säger hon och Maja Sundqvist fyller i.

– Vi hjälper kunden med det den önskar. Förutom planeringen av arrangemang, kan vi även ta hand om inredning och dekoration. Vi ser till att färg, form och design hör ihop. För oss är det viktigt att kunder känner att de kan lämna över ansvaret på oss och fokusera på det som är viktigt för dem.

Bröllopsmässan bjöd på allt från inspirerande föreläsningar till underhållning och modevisning.

Något Jane Bredberg ser som en stor fördel är att både modevisning och utställare får plats i samma lokal, vilket skapar mervärde och starkare sammanhållning. Clarion Hotel arbetar mycket med att få företagare i kommunen att samverka med varandra.

– Vi vill bygga nätverk mellan näringslivet lokalt och oss som hotell. Om vi kan skapa stora mässor som gynnar näringslivet i kommunen är det fantastisk, avslutar Maja Sundqvist.

Läs mer om och boka din vistelse på Clarion Hotel Sundsvall här.

Besökare på bröllopsmässan

Eva Medina, 30 år, Sundsvall

Varför valde du att besöka mässan?

– Jag ska gifta mig till sommaren och ville besöka mässan med min bästa vän, två systrar, mamma och svärmor. Vi ser det här som en rolig dag tillsammans. De har till och med satt på mig en brudslöja för att jag ska komma in i rätt känsla.

Vad hoppas du få ut av dagen?

–Att få inspiration, främst vad gäller blomsterarrangemang. Jag och min sambo vill ha blåa blommor till vår dekoration eftersom vi båda älskar färgen blå.

Bodil Strömqvist, 24 år och Daniel Granstrand, 30 år.

Varför valde ni att besöka mässan?

– Vi ska gifta oss i augusti. Vi såg annonsen på sociala medier och fick även tips av en kollega att besöka mässan.

Vad hoppas ni få ut av dagen?

– Att få inspiration och komma i kontakt med bröllopsfotografer och andra företag som vi kan ha nytta av i vår planering.

Vad tycker ni är bra med mässan?

– Vi har hittat en ring, vi är jätteglada! Vårt första intryck är att mässan är bra och föreläsningen om tips och trix var bra.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sundsvalls Tidnings redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan