Annons

Annons

Annons

Fotboll

ST sänder SDFF:s matcher i Elitettan

I början av april spelar SDFF sin säsongspremiär på hemmaplan.
Nu står det klart att du kan se alla lagets matcher under hela säsongen på ST.nu.
– Jag tycker att det är bra att vi satsar på damfotboll och Elitettan, som håller högre kvalitet än vad jag tror att gemene man tror, säger ST:s sportreporter Lo Hägerfelth.

Text

Bild: Fredrik Ytterström

Annons

SDFF placerade sig under fjolåret på en tiondeplats i tabellen i Elitettan.

I april inleds nästa säsong, och nu står det klart att Bonnier News, som äger Sundsvalls Tidning, EFD (Elitfotboll Dam) och Spring Media, som företräder EFD, har enats om ett nytt avtal när det gäller sändningar av Elitettan, damfotbollens näst högsta serie. Det tidigare treårsavtalet gick ut i slutet av 2022. Det nya avtalet sträcker sig över de kommande fyra säsongerna, 2023–2026.

Annons

Annons

– Vi ser ett ökat intresse för serien och nu kan vi tillsammans fortsätta att utveckla den, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News och fortsätter:

– Det här visar också att vi är långsiktiga i vår satsning på livesänd sport och vi siktar på att presentera ännu fler rättighetsnyheter inom kort.

Det innebär att samtliga matcher med SDFF går att se på ST.nu för dig som är eller blir prenumerant.

– Det känns kul. Jag tycker att det är bra att vi satsar på damfotboll och Elitettan, som håller högre kvalitet än vad jag tror att gemene man tror. Damfotbollen är på väg framåt och det syns även på den här nivån, säger ST:s sportreporter Lo Hägerfelth, som bevakar laget tätt.

Vad kan tittarna förvänta sig av ligan?

– Jag tror att man kan förvänta sig en elitetta med högre standard än förra säsongen. Tre klubbar har åkt ur Damallsvenskan, varav tvångsdegraderade Eskilstuna United (med Matforstjejen Ida Åkerlund i laget) torde bli storfavorit att vinna serien. Vi har några intressanta nykomlingar från division 1, såsom Trelleborgs FF, och flera av lagen från i fjol har förstärkt sina trupper med spännande namn.

Vad kan tittarna förvänta sig av SDFF kommande säsong?

– Såsom truppläget ser ut just nu bör man förvänta sig en kamp för att undvika nedflyttning. SDFF kämpade strax ovanför strecket nästan hela vägen in i kaklet i fjol och i år har de en försvagad trupp med några riktigt tunga spelartapp. Samtidigt ska det bli väldigt intressant att se vad nye huvudtränaren Joel Cedergren kan åstadkomma med laget. Ska man hårdra det är det i nuläget honom emot att SDFF åker ur.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan