Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Debatt
Soppköket – en väckarklocka för döva öron?

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Läste på en tidningssida att soppköket på Storgatan under julen blivit något av en tradition. En tradition i fattigdom – vad sägs om det?

Köket står där som vanligt julen 2022 som ”väckarklocka” och hjälp för dagen. Från politiskt håll ser jag inget uppvaknande, tvärtom ökar sociala klyftor som medför fler hemlösa samt utsatta i svåra livskriser, skriver Sven Larsson.

Bild: Kevin Wahlstedt

Annons

Jag deltog och startade soppköket 1997 och då fanns inte minsta tanke att skapa någon "tradition". Vi såg soppköket mer som en ”väckarklocka”, för folk i allmänhet och politiker i synnerhet och naturligtvis det främsta syftet, en livlina för svaga och utsatta människor, en mötesplats för många som upplever julen som den mest ångestfyllda tiden på året.

Annons

Köket står där som vanligt julen 2022 som ”väckarklocka” och hjälp för dagen. Från politiskt håll ser jag inget uppvaknande, tvärtom ökar sociala klyftor som medför fler hemlösa samt utsatta i svåra livskriser.

Ett tips till individ- och arbetsmarknadsnämnden, bjud in frivilliga organisationer i Sundsvall för samtal om de uppenbara sociala problem som drabbar människor i än högre grad.

Sven Larsson, f.d. Stadsmissionen

■■ Tyck till du också – skicka in en insändare här

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan