Annons

Annons

Annons

Debatt
Inför gratis entré för sportlovslediga barn

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Sportlovsveckorna har dragit igång och nu är det norra Sverige som har sportlov.

Kommunen skulle kunna underlätta för alla barn och ungdomar att aktivera sig under sportlovet genom att erbjuda fri entré på kommunens anläggningar, som simhallar och slalombackar, skriver "Sportlovsfirare".

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Att åka på fjällsemester är inte något som alla har möjlighet till. Men det finns massvis av aktiviteter att göra på hemmaplan, som längdskidåkning, skridskoåkning, utförsåkning, pimpelfiske, bad, pulkåkning, korvgrillning eller att umgås med vänner och familj.

Annons

Annons

Tyvärr är inte heller detta för alla. Den skenande inflationen innebär att många kämpar med ekonomin. Det är inte bara låginkomsttagare som stängs ute från fritidsaktiviteter i dag.

Sundsvalls kommun har en fritidsbank där man kan låna utrustning utan kostnad. Detta är fantastiskt. Men kommunen skulle kunna underlätta för alla barn och ungdomar att aktivera sig under sportlovet genom att erbjuda fri entré på kommunens anläggningar, som simhallar och slalombackar och kanske arrangera avgiftsfri barn- och ungdomskultur på olika platser i kommunen.

Skolloven är en svår tid för de som inte har möjlighet att aktivera sig, det skapar utanförskap och ångest för barnen som inte har något att berätta om när de kommer tillbaka till skolan igen.

Vi vet hur viktigt fysisk aktivitet är, och barn och unga rör sig alldeles för lite idag. Så snälla Sundsvall, Timrå och Ånge kommun, se till att alla barn och ungdomar får möjlighet till ett aktivt och meningsfullt sportlov. Att ta bort avgifterna på kommunala anläggningar några dagar per år skulle innebära mycket glädje och att många får möjlighet att testa nya aktiviteter och idrotter som de annars inte skulle ha möjlighet till.

Sportlovsfirare

■■ Tyck till du också – skicka in en insändare här

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan