Annons

Annons

Annons

Framtida läget för E14 i Sundsvall

Debatt
Slutreplik: S väljer att missförstå oss kristdemokrater

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Replik på insändaren "Vägsträckning i obruten mark är ingen ny fakta" i ST 7/3.

Vi har inte slutgiltigt tagit ställning utifrån de nya fakta som Trafikverket redovisat. Vi har hela tiden bara velat att nya förutsättningar beaktas sakligt och seriöst, skriver kristdemokraterna Robert Nordin och Emil Esping i en slutreplik.

Bild: Lars Ljungmark

Annons

Annons

Bodil Hansson och Niklas Säwén undviker sakfrågan och väljer att medvetet missförstå oss kristdemokrater i sin replik. Parallellt med insändarna har Socialdemokraterna också lanserat en lokal kampanj i E14-frågan i sociala medier. Inte för att presentera sin egen politik, utan enbart för att misskreditera Kristdemokraterna. Man kan undra vart det politiska samtalet i Sundsvall är på väg.

Vi har aldrig hävdat att orörd åkermark är "nya fakta". Orörd åkermark i alternativ N2 är en besvärande omständighet som alla vet om, men som i de alternativ som fanns tidigare ändå ansågs som något man motvilligt kunde acceptera i brist på bättre lösningar.

Vi har inte slutgiltigt tagit ställning utifrån de nya fakta som Trafikverket redovisat. Vi har hela tiden bara velat att nya förutsättningar beaktas sakligt och seriöst.

Hansson och Säwén har helt rätt i att Ronja Strid kommenterade Trafikverkets utrednings tidigare version i samband med kommunfullmäktige i november. Det var helt rätt av henne då att se det som beklagligt om inte Trafikverket lyssnade in kommunen. Mindre än tre månader senare informerades vi i stadsbyggnadsnämnden om Trafikverkets reviderade förslag för alternativ N1. Kristdemokraterna ville då tillsammans med övrig opposition i stadsbyggnadsnämnden inkludera även detta alternativ i den fortsatta diskussionen, medan Socialdemokraterna vägrade.

Annons

Bodil Hansson och Niklas Säwén föreslår till sist att ni läsare ska läsa Kristdemokraternas uttalanden i denna fråga den senaste tiden, och det tycker vi vore toppen. Alla är också välkomna att kontakta oss för vidare dialog och fördjupning i frågan om E14. Då blir det politik på riktigt.

Annons

Robert Nordin (KD), ledamot stadsbyggnadsnämnden

Emil Esping (KD), ersättare stadsbyggnadsnämnden

■■ Tyck till du också – skicka in en insändare här

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan