Annons

Annons

Annons

Debatt
Inrätta en katastrofplan vid hyreshöjning

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Sundsvalls kommun och aktuella aktörer behöver inrätta en katastrofplan för de som inte kommer att klara av en hög hyreshöjning. Många har inget mer de kan spara in på. Återstår att avboka läkarbesök, köpa läkemedel, och så vidare.

Sundsvalls kommun och aktuella aktörer behöver inrätta en katastrofplan för de som inte kommer att klara av en hög hyreshöjning. Många har inget mer de kan spara in på, skriver "Skattebetalare".

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Annons

Annons

Det verkar tyvärr som att det inte finns kunskap om att många hela tiden lever på marginalen, men ändå mirakulöst nog får till det varje månad. Tro mig, alla vill klara sig själva så långt det är möjligt. Då har man på något sätt sin heder i behåll.

Inflationen och stigande elpriser drabbar inte minst ensamhushåll, fattigpensionärer, som byggt upp vår välfärd, sjukskrivna, kroniskt sjuka som lever på aktivitetsersättning – för att nämna några.

Att nuvarande situation också påverkat Mitthem är ju ganska självklart. Skillnaden är att de har en välfylld skattkista, som de nu faktiskt får ta ur. Tidigare nämnda har inte något att ta fram ur gömmorna. Det är tomt, pengarna är slut.

Jag vädjar till Mitthem och Hyresgästföreningen om att vara mänskliga, tänk ett varv till. Att få ha sin heder kvar, trots fattigdom, är väl det minsta ett välfärdssamhälle ska sträva efter att ge sina medborgare.

Skattebetalare

■■ Tyck till du också – skicka in en insändare här

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan