Annons

Annons

Annons

Debatt
Politiska floskler om 5 000 nya jobb till 2030?

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Läser kommunstyrets debattinlägg rörande ”5 000 nya jobb till 2030” (ST den 11/3) och funderar om det är en medveten diffus rökridå som kommuniceras ut för att påvisa att man ”jobbar” med frågan eller om det brister på andra områden?

Annons

Vad är det för konkreta aktiviteter som bedrivs för att uppnå målen, förutom att ”lyfta frågorna högst upp på agendan”?, undrar debattförfattaren.

Bild: Arkivbild

Annons

Anledningen att jag undrar är den uppenbara avsaknaden av tydliga förutsättningarna rörande det här ”projektet” som samtidigt verkar vara en väldigt central fråga i kommunen. Några uppenbara frågor som jag försökt få svar på men inte lyckats är till exempel:

• Grundläggande när man sätter ett mål är att klargöra hur det ska mätas, hur mäter ni att nya jobb skapas?

• Vad var utgångspunkten när målet sattes, dvs hur många jobb fanns vid tidpunkten?

• Hur har det gått med delmålet 1000 nya jobb till 2022 som definierades i kommunens ”MRP 2021-2022 med plan för 2023-2024”?

• Hur många jobb har försvunnit från Sundsvall sedan målet sattes, och korrigeras målet för de jobb som försvunnit?

Vad är det för konkreta aktiviteter som bedrivs för att uppnå målen, förutom att ”lyfta frågorna högst upp på agendan”? Tror det vore intressant att få konkreta svar på ovan så både allmänheten och näringsliv kan följa utvecklingen av ”5 000 nya jobb till 2030”.

Dan Orre, fd företagare i Sundsvall

■■ Tyck till du också – skicka in en insändare här

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan