Annons

Annons

Annons

Framtida läget för E14 i Sundsvall

Debatt
Bodil Hansson svarar: Inget dubbelspel om Hulivägen

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Replik på insändaren "Klassiskt politikertrick om Hulivägen?" i ST 23/3.

I den beslutade översiktsplanen, som kommunfullmäktige, med undantag för Sverigedemokraterna som inte ville ta ställning, var eniga om i november så finns inget industriområde utpekat vid Hulivägen, skriver Bodil Hansson (S) i en replik.

Bild: Arkivbild, Fredrik Söderberg

Signaturen "Lena i Haga" påstår att den politiska majoriteten och Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet ägnar sig åt dubbelspel när det gäller Hulivägen. Det stämmer inte. I den beslutade översiktsplanen, som kommunfullmäktige, med undantag för Sverigedemokraterna som inte ville ta ställning, var eniga om i november så finns inget industriområde utpekat vid Hulivägen. Det fanns ett område utpekat i den version som var på samråd under våren 2021, men det plockades bort efter inkomna synpunkterna då det bland annat bedömdes som för svår terräng och för stor inverkan på bland annat rekreation och friluftsliv.

Annons

Annons

Översiktsplanen beskriver hur Sundsvalls kommun vill använda marken de kommande decennierna. I översiktsplanen var partierna eniga om att vi inte ser Hulivägen lämplig som ny Europaväg. Vi tycker det påverkar närboende för mycket och det begränsar framtida möjlig samhällsutveckling i form av nya bostäder för mycket. ´

Vi vill nu ta frågan vidare genom att utreda de övriga alternativen tillsammans med Trafikverket. För oss är det viktigt att hitta ett alternativ som både får bort trafik från centrala Sundsvall, men som också tar hänsyn till närboende längs Hulivägen.

Bodil Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande

■■ Tyck till du också – skicka in en insändare här

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan