Annons

Annons

Annons

Alnö

Debatt
Verksamhetschef: Vi satsar på en flexiblare förskoleverksamhet

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Replik på insändaren "Sluta experimentera med barnen på Alnö", i ST 28/3.

För att fler barn ska få plats på Alnös förskolor tänker vi flytta alla blivande förskoleklassbarn från Vibacke förskola till lokaler på Vibackeskolan. Det handlar alltså inte om ett förskolebyte för barnen utan bara en avdelningsförflyttning, skriver verksamhetschef Mikael Nilsson Ryttlinger.

Bild: Lars Windh

Annons

Annons

När vi planerar för förskolor i ett område så tar vi hänsyn till både de platser som finns inom våra kommunala såväl som fristående enheter. Tillsammans ska vi se till att barnen får så bra placeringar som möjligt utifrån vår platsgaranti.

För att fler barn ska få plats på Alnös förskolor tänker vi flytta alla blivande förskoleklassbarn från Vibacke förskola till lokaler på Vibackeskolan. Det handlar alltså inte om ett förskolebyte för barnen utan bara en avdelningsförflyttning.

Flytten i sig kommer att ske på sommarlovet. För att våra barn ska känna sig trygga med flytten kommer pedagoger att följa med till den nya avdelningen. Barnen kommer även att besöka skolgården och lokalerna nu i vår för att bekanta sig med den nya miljön.

Rektor kommer bjuda in till ett föräldramöte med vårdnadshavarna i april för att svara på eventuella frågor och funderingar.

Inom förskoleverksamheten vill vi satsa på de enheter vi redan har, snarare än att utöka med ytterligare förskolor i ett läge där vi ser ett minskande barnantal i kommunen. Minskningen på Alnös förskoleplatser blir inte 70–100 platser utan snarare i storleksordningen 40–50 platser. Då Ängens och Lillbäckens förskolor stängde var det inte fullt på några av de andra förskolorna på Alnön.

Annons

Det nu framtagna förslaget gör att vi kan använda lokaler som vi redan har och är ändamålsenliga för förskoleverksamhet.

Mikael Nilsson Ryttlinger, verksamhetschef förskolan Sundsvalls kommun

■■ Tyck till du också – skicka in en insändare här

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan