Annons

Annons

Annons

Satsningen i Torsboda

Debatt
MP: Vi kräver transparens om Torsboda

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Etableringen i Torsboda kantas av många frågor. Dessa blev fler när vi i ST den 14 september kunde läsa om att hela kontraktet mellan det kommunala bolaget och PLT belagts med sekretess. Att stämpla hela kontraktet med sekretess, inte endast enskilda affärshemligheter, ser vi som ett mycket märkligt agerande från ett kommunalt bolag.

Annons

Annons

Etableringen i Torsboda kantas av många frågor, skriver debattförfattarna. Illustration: PTL

Klimatkrisen är akut och elektrifieringen av transportsektorn nödvändig för att vi ska nå klimatmålen. Här kan en etablering i Torsboda spela en viktig roll. Men för den sakens skull ska vi inte kompromissa med våra grundläggande demokratiska principer, med öppenheten som grund. Nya etableringar ska prövas mot och följa svensk lag, om det så gäller miljöprövningar, arbetsrättsliga lagar som offentlighetsprincipen. Vi förväntar oss därför en ökad öppenhet i Torsboda-processen.

Den gröna nyindustrialiseringen i vårt län innebär möjligheter, men också utmaningar och frågor som behöver få svar. Medborgare i våra kommuner har rätt att få ta del av information för att kunna göra självständiga bedömningar och avtalet behöver därför kunna utstå granskning.

Johanna Thurdin, MP Sundsvall

Folke Nyström, MP Timrå

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan